• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Graham’dan Trump’a: Türkiye konusunda Kongre’yle birlikte çalışmanız iyi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin Fırat’ın doğusundan çekilme kararına en şiddetli muhalefeti gösteren isimlerden biri olan Lindsey Graham, Donald Trump’ı “Suriye’deki savaş suçları ve kabul edilemez saldırganlığına karşı Türkiye’ye yönelik felç edici yaptırımlar uygulanması Kongre’yle birlikte çalışma kararından” dolayı tebrik etti.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Graham, şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’deki savaş suçlarına ve kabul edilemez saldırganlığına karşı Türkiye’ye felç edici yaptırımlar uygulanması konusunda Kongre’yle birlikte çalışmanız iyi karar!”

Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik başlattığı saldırılara tepki olarak bir yaptırım paketi üzerinde anlaşmıştı.Türkiye’ye ağır yaptırımlar öngörülen tasarının Salı günü ABD Kongresi’ne sunulması bekleniyor.

ABD Başkanı Trump bugün Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham’ın Türkiye’ye yaptırımları içeren önergeyi hazırladığını ve Demokratlar da dahil olmak üzere pek çok Kongre üyesinin bu konuda fikir birliği içerisinde olduğunu belirterek, “Bunun yapılmasını Türkiye istedi. Bizi izlemeye devam edin!” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir