• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Twitter'dan TRT World'e engel!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK'ya karşı başlattığı Harekat devam ederken, sosyal medya sitesi Twitter'da  TRT World içeriklerini hedef almaya başladı.

TRT World Dijital İçerik Müdürü Yusuf Özhan, Twitter'ın Harekatıın gündeme gelmesiyle, TRT World hesabına erişimi “hassas içerik” uyarısıyla sınırlandırdığına dikkat çekiyor.

 

Yusuf Özhan @Yusuf_Ozhan
 

Maalesef Twitter son birkaç haftadır TRT World hesabına erişimi “hassas içerik” uyarısıyla sınırlandırıyor. Sebebi, malum.

TRT world +18 içerikli mesajlarmı veriyor,sürekli twitleri hassas içerik diye siliniyor @trtworld

 

Paylaşılan haberlerin diğer uluslararası medya kuruluşlarının haberlerinden herhangi bir farkı olmadığına işaret eden Özhan, hayatını kaybeden 18 sivil ile saldırılar altındaki Akçakale'de yaşamlarını sürdürmeye çalışan sivillerin hikayelerinin paylaşıldığı içeriklerin görülemediğini belirtti.

Diğer kuruluşların içeriklerine müdahale yok

Aralarında BBC, CNN, Washington Post, Fox News'in de olduğu kuruluşların Türkiye karşıtı propaganda içeren yanıltıcı haberlerine herhangi bir içerik sınırlaması getirilmemesi ise dikkat çekiyor. 

"Kararlar subjektif olabiliyor"

Konuyla ilgili TRT Haber'in sorularını yanıtlayan Dijital Hayat Akademisi Direktörü Bilal Eren, "Twitter şiddet barındıran içerikleri kullanıcılara göstermeme yönünde son 1 yılda yeni adımlar attı. Bu bir algoritma olsa da bu algoritmayı düzenleyenler insanlar ve bu insanların da bir dünya görüşü var. Algoritmayı belirlerken aldıkları kararlar subjektif olabiliyor. TRT World içerikleri onlar için şiddet içerebiliyorken The Guardian içerikleri onlara göre şiddet içermeyebiliyor. Twitter, Facebook, Instagram'ın kime ait olduğunu düşünmek gerekli." dedi. 

Twitter’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika sorumlusu İngiliz ordusundan

İngiltere merkezli Middle East Eye (MEE) sitesinin bu ayın başında yayımladığı raporda Twitter’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika editoryal politikasından sorumlu kıdemli bir yöneticisi olan Gordon MacMillan'ın, İngiliz ordusunun psikolojik savaş biriminde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

"Twitter'ın Orta Doğu sorumlusu İngiliz ordusunda subay"

Twitter’ın İngiltere’deki merkezinde çalışmaya başlayan Gordon MacMillan, birkaç yıl boyunca “ölümcül olmayan” savaş yöntemlerini geliştirmek amacıyla kurulmuş bir birim olan İngiliz ordusunun 77’inci Tugay'da da görev yaptığı açıklanmıştı.

Kaynak, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir