• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Apple Çin baskısına boyun eğdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Apple, Çin devletinin yaptığı baskılara boyun eğmek zorunda kaldı . Hong Kong’daki göstericilere polislerin yerini gösteren "hkmap.live" isimli uygulama App-Stor’dan kaldırıldı. Program yazılımcıları yaptıkları açıklamada uygulamanın App-Store tarafından silindiğini söyledi.

Apple ise uygulamanın kaldırıldığını doğrulayarak yazılımın kötü amaçlar için kullanıldığının tespit edildiğini ve kamu güvenliği için tehdit oluşturduğunu açıkladı. Açıklamada ”App polislerin yerini gösteriyordu. Hong Kong Cybersecurity ve Technology Crime Bürosu ile yaptığımız görüşmelerden uygulamanın polise tuzak kurarak saldırmak amacıyla kullanıldığın tespit ettik. Ayrıca bazı kriminal şahıslar app aracılığıyla ile polisin olmadığı yerleri tespit ederek eylem yapıyordu“ denildi.

Çin daha önce Apple’a Hong Kong’daki göstericilere destek veriyor suçlamasında bulunmuştu. Çin Komünist Partisi’ne yakın yayın organı ”Halk Gazetesi’nde“ yer alan bir haberde uygulamanın göstericilerin işini kolaylaştırdığı ve asilere yardımcı olduğunu yazmış ve Apple’ın amacı ne? diye sormuştu.

Apple daha önce de Çin’den gelen baskılara boyun eğmek zorunda kalmıştı. Yaklaşık iki yıl önce yine Çin’den gelen baskılara üzerine Çin App-Store’unda ülkedeki ağır yasakları aşmaya yarayan VPN programları kaldırılmıştı. Apple Çin’in ricası üzerine ayrıca New York Times App’ine Çin App Store’undan ulaşılmasını engellemişti.

Karar

Bu haberler de ilginizi çekebilir