• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Trafik bilincini elde eden çocuklara bisiklet hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Trafikte seyir halindeki sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve çocukların trafik bilincini geliştirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesi uygulamaya konulmuştu. Projenin devamı olarak düzenlenen “Dikkat Sizden Notlar Bizden” etkinliği kapsamında, çocuklar tarafından Ramazan Bayramı’nda doldurulan “Sürücü Seyahat Karneleri” Bakanlık tarafından değerlendirmeye alındı.

Sürücü Seyahat Karneleri”ni doldurup İçişleri Bakanlığına gönderen öğrencilerin karnelerinin değerlendirilmesinin ardından İstanbul’da ikamet eden 14 öğrenci bisiklet ile ödüllendirildi.

İstanbul valiliği tarafından Bakırköy Kartaltepe İlkokulunda düzenlenen programla ödül alamaya hak kazanan öğrenciler bisikletlerine kavuştu.

Programa İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İl Milli Eğitim Yardımcısı Murat Altınöz, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay İbrahim Hayati Selvi, Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü ile birlikte öğrenci ve veliler katıldı.

Ödül töreninde konuşan İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay İbrahim Hayati Selvi, insanların trafik terörüne kurban verilmemesi için İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Dikkat Bizden Notlar Sizden” projesi kapsamında bisiklet verme töreni gerçekleştirdiklerini ve ailelere verilen notlarla gelecekte yollarda daha güvenli seyahat etmelerini hedeflediklerini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, kazalarda yaralanma ve ölümlerin yeteri derecede önlenemediğini söyleyerek asıl işin eğitimden geçtiğini ve bu sebeple İçişleri Bakanlığı tarafından projelerin yürütüldüğünü ifade etti. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir