• DOLAR 32.726
  • EURO 35.504
  • ALTIN 2500.47
  • ...
Olası operasyon hazırlıklarına ÖSO da hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azez (AA) 
TSK Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının,  diğer gruplardan arındırılan bölgelerde askeri eğitim alanlarındaki tatbikatı ve hazırlıkları görüntülendi.

Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarından YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçesindeki askeri eğitimleri kapsamında yapılan tatbikata 2 bin ÖSO mensubu katıldı.

Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir,  yaptığı açıklamada, tamamlanan askeri eğitimin, YPG/PKK'nın konrolü altında tuttuğu Fırat'ın doğusunda yapılacak olası operasyon kapsamında olduğunu söyledi.

Tatbikata katılan ÖSO mensuplarına,  YPG/PKK'ya yönelik olası operasyon kapsamında karşılaşacakları arazi şartlarıyla mücadele etmek için savaş taktikleri öğretildiğini belirten Ebu Bekir, "Makineli silah kullanımı, yakın dövüş ve sokak çatışmaları eğitimi, harita uygulamalı saldırı öncesi hazırlık, sızma girişimi ve el bombası kullanımına yönelik eğitimler verildi." dedi.

Hamza Tümeni
DAİŞ'e karşı 2015'te kurulan Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda ÖSO çatısı altında TSK'ye destek vermişti.

Hamza Tümeni, Arap, Türkmen ve Kürt 6 bin 500 kişiden oluşuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir