• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ümmet Anlayışından Irkçılığa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkan Fesih Bozan 12 Eylül 1980 Askeri Darbesinin ardından Kürtlerin yaşadığı şehirlerde yazılan ırkçı söylemler ile ilgili yaptığımız haber üzerine, bir basın açıklaması yaparak, bu tür söylemlerin birlik ve beraberliği zedelediğine dikkat çekti.
 
Irkçı söylemlerin halkı rahatsız ettiğini belirten Bozan," Dağlarımızda ve bölgelerimizin en işlek yerlerinde yazılan ırkçı söylemler halkı ve bizleri çok rahatsız etmektedir. Bu tür ırkçı söylemler birlik ve beraberliğimizi zedelemektedir. Türk olmayan vatandaşları yok sayma hükmündedir" dedi.
 
Geçmişten ders almak gerektiğini belirten Bozan," Geçmişe baktığımız da Osmanlı da ümmet anlayışı olduğundan dolayı Osmanlı 600 yıl ayakta kalmıştır, ama birinci dünya savaşından sonra ortaya çıkan milliyetçilik fikirleri Osmanlı`nın yıkımını gerçekleşmiştir. Geçmişten ders almak gerekir. Yoksa bugün ortam kaosa sürüklenir" şeklinde konuştu.
 
Irkçılık Ayağımın Altındadır
Irkçılığın dinimizde haram olduğunu belirten Bozan," Bu tür ırkçı slogan ve yazıları kabullenmek bizim inancımıza aykırıdır çünkü Allah azze ve celle birçok ayeti kerimesinde ırkçılığın kötülüğünü bizlere söylemektedir. Peygamberimizde hadislerde buyurduğu üzere "ırkçılık ayağımın altındadır" buyurarak ırkçılığı reddetmiştir"dedi.
 
Irkçı Söylemler Herkesi Kucaklamıyor
Bu tür ırkçı yazıların herkesi kucaklamadığın ı söyleyen Bozan, `Ne Mutlu Türküm Diyene`, `Türk Öğün Çalış Güven`, `Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun` gibi kavramlar herkesi kucaklamamakta bu da diğer milletlerinde kendi milliyetçiliklerini yapmalarına sebep olmakta ve ırklar arasında çatışmaların olmasını sağlamaktadır" şeklinde ifade etti.
 
Kimsenin Türkiyeli olmakla bir sıkıntısının olmadığını ifade eden Bozan," Halkın Türkiyeli olmakla bir sıkıntısı yok sorun herkese Türkçülük damgasının vurulmasındadır. Biz Saadet Partisi olarak geçmişte de her türlü ırkçılığa karşı olduğumuz gibi bugün de aynı şekilde bu tür ırkçı yazılara karşı olduğumuzu da belirtmek isteriz" dedi.
 
Son olarak hükümete seslenen Bozan,"Hükümetin bu tür yazıları kaldırmalarını bekliyoruz çünkü bu tür söylemler birlik ve beraberliğimiz parçalamakta ve düzenin bozulmasına sebep olmaktadır. Hükümet bu tür yazılar yerine birlik, beraberlik ve kardeşliği artıracak sözler yazmalıdır"dedi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir