• DOLAR 32.308
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2408.87
  • ...
Çukur içindeki yollar vatandaşları mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı’da 2017 yılında doğalgaz çalışmaları başladı. Çalışma sonrası şirketin kazı yaptığı yerleri yeniden asfalt yapması şartını yerine getirmemesi, vatandaşları mağdur ediyor. Şirketi denetlemeyen ve cadde, sokaklarda meydana gelen çukurlardan dolayı hiçbir müdahalede bulunmayan Ağrı Belediyesine tepki gösteren vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden Belediyenin bu çalışmaları bitirmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Asfalt olmayan yollarda meydana gelen tozlu yollar, vatandaşları mağdur ediyor. Oluşan çukurlarda biriken sulardan dolayı ilerlemekte zorlanan vatandaşlar, çukurlara taş ve kaldırım taşları bırakarak ilerlemeye çalışıyorlar.

Doğalgaz şirketi çalışmalarına başlamadan önce de yolların bu halde olduğunu belirten Cengiz Polat, yolların daha beter hale geldiğini belirtti.

“İnanın köy yolları bile bu halde değil”

Araçlarının çukurlardan dolayı sık sık arızalandığını ifade eden Cengiz Polat, “Bu yolların hali rezalet, yolları kullanamıyoruz. Araba kullanmayı bir tarafa bırakalım, oluşan çukurlardan dolayı yürümekte bile zorlanıyoruz. Şehrin göbeği burası, inanın köy yolları bile bu halde değil, ben böyle bir rezalet görmedim. Aylardır bu yolları yapmıyorlar, kış geldi. Bozuk ve çukur olan yollardan dolayı araçlarımızı sürekli sanayiye götürüp tamir etmek zorunda kalıyoruz. Doğalgaz geldi diye sevindik ama yolların bu şekilde bırakılması bizleri mağdur ediyor. Gerçi doğalgaz şirketi çalışma yapmadan önce de yollar bu haldeydi. Her yerde hendekler oluşmuş. Biran önce bu yolları düzeltsinler, kış geldi artık. Kış mevsiminde bu yollar nasıl yapılacak. İnsanlar kışın burada nasıl yürüyecek. Yetkililerin bu duruma bir an önce el atmalarını bekliyorum.” dedi.

Yollarda ilerlemekte güçlük çektiklerini kaydeden Mehmet Nuri Yerlikaya, “Servis şoförüyüm, 15-20 dakikalık yolu 2 saatte gidebiliyoruz. Her sabah geç kalıyoruz. Çukurları görüyorsunuz, yetkililer bu duruma müdahale etmeli. Seçimlerden sonra şehrimizde iyi şeyler yapılacak diye beklerken maalesef daha da kötü oldu.” ifadelerini kullandı.

Diğer bir vatandaş Ali Rıza Işık ise, Erzurum’da belediyenin düzenli olarak çalışmasına karşın Ağrı’da Belediye’nin bu vaziyette olmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

“Belediye bu şehre hizmet etsin”

Işık, “Aracım yok ama aracı olan vatandaşın araçları arızalandığında bu beni üzüyor. Her tarafta çukurlar var. Doğalgaz şirketi kazı çalışmaları yaptığında, sözleşmeye göre, yolları asfalt yapması gerekiyordu. Cadde ve sokaklar çukur içinde, şirket de önemsemiyor, Belediye de hiçbir şey yapmıyor. Belediye bu şehri bir düzene koysun. Batı illerinde neden hizmetler düzenli yapılıyor da Ağrı neden bu halde. Erzurum ile ilimizin bir farkı var mı? Erzurum da Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Ağrı da. Erzurum’da yapılan işlemler ile burayı kıyaslayalım. Ağrı’ya gelen hiçbir iş yapmıyor.” şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir