• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
`Başını Ört Baskısı` Manşeti Yalan Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhuriyet`in Malatya`nın Sürgü beldesindeki Çok Programlı Lisesi`nde Kasım ayı boyunca okul rehber öğretmeninin odasında kız öğrenciler çağrılarak türban dağıtıldığını, okul müdürünün başı açık olan kız öğrencilere türban takmaları için baskı yaptığı yönündeki haberi asparagas çıktı. Eğitim-Sen Şube başkanı Ali Ekber Baytemur`un iddialarına Malatya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım tarafından yalanlandı. Yıldırım, bu yalan haberin Eğitim-Sen`in sendikal faaliyet yerine tamamen ideolojik yaklaşımlar içinde olduğundan kaynaklandığını söyledi.

İdeolojik davranışlar içindeler

Gazetemize konuşarak haberin tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Malatya Eğitim-Bir- Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım: "Malatya Doğanşehir Sürgü Beldesinde bulunan Çok Programlı Lise ile ilgili `öğrencilere zorla başörtüsü taktırılıyor` şeklinde Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklama tamamen yalandır ve hiçbir gerçekliliği mevcut değildir. Maalesef Eğitim-Sen Malatya şubesi sendikal faaliyetler yürüteceğine iftira ve inançlara saldırmakla uğraşıyor. İdeolojik tutumun dışına çıkamıyor. Söz konusu sendika şehrimizde buluna tüm okullara `dinsel kıyafete hayır` şeklinde afişler asmıştır. Yaptıkları bu faaliyet bile onların ne denli ideolojik davrandığının açık göstergesidir."şeklinde konuştu.Okul müdürü ile görüştüğünü söyleyen Yıldırım, "Çok Programlı Lise okul müdürü Alparslan Büyükyıldırım ile görüştüm bu iddianın tamamen bir yalandan ibaret olduğunu söyledi" dedi.

Okul müdürü yalanladı

Öte yandan okulun müdürü Alparslan Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi`nde yer alan haberin asılsız ve yazın beldede patlak veren olayın devamını sağlamak isteyen güçlerin oyunu olduğunu söyledi. Haberde belirtildiği gibi öğrencilere hiçbir şekilde türban takmaları konusunda baskı yapmadıklarını vurgulayan Okul Müdürü Yıldırım, öğretmenlerinde türban dağıtmak için para toplamalarının söz konusu dahi olmadığını dile getirdi. Yıldırım, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "İddialar tamamen asılsız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda inceleme başlattı. Durum onlara intikal etti. Böyle bir olay yok. Biz öğretmenlerimizden para toplamadık. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Ne davranışlarımızla ne de söylemimizde başörtüsünü özendirici bir tutum içine girmedik. Sürgü, Türkiye gündemine ilginç bir olayla yazın düşmüştü. Bu haberin, yazın meydana gelen olayın devamını sağlamak için uğraşan ekibin işi olduğunu düşünüyorum."

Kendini yalanladı

Bu arada olayda adı geçen Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur yaptığı açıklamayı kendi ağzıyla yalanladı. Baytemur`un gazetemize bizzat söylediği o sözler: "Bu söylediklerim tamamen iddialardan oluşuyor. Bir başörtüsü baskısına kendim bizzat şahit olmadım, gözlerimle görmedim. Yaptığım basın açıklaması ise duyumlardan ibarettir. 4 4 4 dayatmasından dolayı böyle bir şeyin de mümkün olduğunu düşünüyorum" diyerek kendi iddialarını çürüttü.

Kasıtlı olarak yapılıyor

Cumhuriyet Gazetesi`nde yer alan haberde, "Alevi Evli ailesine Ramazan ayında linç girişimiyle gündeme gelen Malatya`nın Sürgü beldesinden bu kez de kız öğrencilere kapanma baskısı yapıldığı, çok programlı lise müdürünün, başı açık öğrencilere türban takması konusunda baskı yaptığı, bu baskılar sonucu bazı öğrencilerin başlarını örttüğü" öne sürülmüştü.(Milli Gazete)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir