• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bitlis'te "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak 20 bin yaya geçidinde, 200 bin kolluk kuvveti 2 saatliğine nöbet tuttu.

Bitlis’te, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganı kapsamında okulların önünde yaya geçidi kullanımı etkinliği düzenlendi.

100. Yıl Ortaokulu önünde, yaya geçitlerine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte pankart açan öğrenciler, Bitlis Valisi Vali Çağatay ile birlikte sürücülere broşür dağıttı.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda yaya güvenliğini sağlamak için çocuklarla etkinlik düzenlediklerini belirten Çağatay, geçen dönem bu etkinliği başlattıklarını ve olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

Çağatay, “O dönemki sloganımız ‘Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın’ şimdiki sloganımız ise ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ Önümüzdeki günlerde bütün okullarımızda uygulayacağız. Yaya güvenliğini temin etme anlamında Bitlis’in, tüm Türkiye’de yaya geçitlerinin kullanılması konusunda örnek olacağına inanıyoruz. İçişleri Bakanlığı bu konuda çok hassastır. Modern ülkelerde gördüğümüz yaya geçitlerinin, yayalar tarafından kullanılması konusunda önceliği sağlamış olacağız. Bu faaliyeti düzenleyen bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Düzenlenen programa Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir