• DOLAR 34.273
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2918.825
  • ...
'Yaya güvenliğinin nöbetçisi ve bekçisi olalım'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla tüm Türkiye'de düzenlenen farkındalık eylemi Şanlıurfa'da da 129 ayrı noktada düzenlendi.

Topçu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, burada yaptığı konuşmada trafik bilincinin yaygınlaşması ve trafikte önceliğin yayalara verilmesi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Vali Erin, "Bugün 81 ilde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığı'nın ve Bakanımızın ilgisi ve takibiyle bir etkinlik yapıyoruz. Yıl boyunca çeşitli etkinlikler, faaliyetler yapıldı. Kamuoyunda ve milletimiz arasında farkındalığın artırılması, bilinç oluşturulması, trafik kazalarında her yıl maalesef kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acısıyla baş başa kalmamak ve trafik kazalarının sayısal olarak azaltılmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de 'yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' sloganıyla yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bir tanesini Şanlıurfa'da icra edeceğiz. Öncelik hayatın diyoruz ve öncelik yayanın diyoruz. 2017 yılında 5 bine yakın vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik. Yine 2017 rakamlarına göre hayatını kaybedenlerden bin 500 ile bin 600'ünü yaya ve okul geçitlerinde kaybettik." ifadelerini kullandı.

Tüm vatandaşları yaya güvenliği için seferber olmaya çağıran Vali Erin, "2019 yılındaki trafik ceza güncellemeleri ile birlikte yayaya öncelik vermeyen sürücülere tatbik edilen ceza miktarı da 600 liranın üzerinde bir rakama ulaştı. Cezai uygulamaya gerek kalmadan araç kullanan kardeşlerimizin, Peygamber Şehri'nde, inşallah 81 ile örnek olacaktır. Yaya güvenliğinin nöbetçisi ve bekçisi sadece polislerimiz ve jandarmamız olmasın hepimiz olalım." diye konuştu.

Vali Erin yaptığı konuşmanın ardından caddeden geçen sürücüleri durdurarak trafikte önceliğin yayalara verilmesi konusunda broşür dağıttı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir