• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
 Fethiye`de 60 Kaçak Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin, Suriye, Burma ve Afganistan`dan gelen 60 kişi, yasa dışı yollardan Yunanistan`a kaçmak isterken Muğla`nın Fethiye ilçesinde yakalandı.
 
Türkiye`ye yasa dışı yollardan giriş yapanlar olduğu ihbarını alan Fethiye Jandarma Komutanlığı`na bağlı ekipler, sabah erken saatlerde Fethiye - Göcek arasında bulunan Günlüklü Koyu`na operasyon düzenledi.
 
Kalabalık bir grupla koya gelen ekipler, karşılarında kaçakları buldu. Ekipler, ormanlık alana dağılmış halde olan 6`sı kadın 13`ü çocuk Filistin, Burma ve Afganistan vatandaşı 60 kaçağı gözaltına aldı.
 
Yanlarındaki yiyecek malzemeleri ile Fethiye Belediyesi`ne ait bir otobüse bindirilen kaçaklar, sorgu için Fethiye Jandarma Komutanlığı`na götürüldü. Kaçaklar, verdikleri ilk ifadelerinde kendilerini taşıyan teknenin battığını iddia etti. Alınan ifadeler doğrultusunda çevrede inceleme yapan ekipler, herhangi bir batık izine rastlamadı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı`na bağlı ekipler Fethiye Körfezi`nde batık arama çalışmasına başladı. Aramalarda teknenin batmadığını tespit eden ekipler, kaçakları taşıyan tekneyi ve mürettebatını gözaltına aldı. Teknede kaç kişi olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

 Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir