• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İDEV'den Bozüyük'te "Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Bozüyük Şeyh Edebali Derneğinin ev sahipliğinde "Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" temasıyla bir seminer gerçekleştirdi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, STK temsilcileri, bazı âlimler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şeyh Edebali Dernek Başkanı Murat Sap’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İdeal Eğitim Vakfı'nın 2019 yılının Mart ayında kurulduğunu ve yapacağı tüm çalışmaları eğitim temeli üzerine bina ettiğini belirten Sap, bu çerçevede aile ve toplumu doğrudan ilgilendiren konularda insanları bilgilendirmek için aylık seminerler dizisi hazırladıklarını söyledi.

Her ay düzenli olarak toplumu ilgilendiren bir konuyu ele alacaklarını belirten Sap, "İDEV, her ay yapılacak bu seminerlerin konusunu evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, sosyal medya kullanımı, ahlaki yozlaşma, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı, bilinçli bir toplumun inşası, ideal insan olarak belirledi. Her ay bu konulardan birisini işlemeyi hedeflemektedir." diye konuştu.

"Eğitim, hiç kuşkusuz insanın ve dolayısıyla toplumun temel ihtiyacıdır. Bu ihtiyacı giderme adına yapılan çalışmalar da elbette ki bu bakımdan kıymetlidir." diyen Sap, şunları kaydetti:

"İnsanın da, toplumun da terakkisi eğitimle mümkündür. Nitekim bir toplumda eğitim kalitesi ne kadar yüksek olursa o toplumdaki medeni seviye de o oranda yüksek olur. Bize göre ideal eğitim; insan davranışlarına müspet yönde şekil verme eylemidir. Hayatın hakikatlerini idrak eden, Rabbini tanıyan, kendini bilen, ahlaklı; kendisine, ailesine ve topluma faydalı olmaya çalışan şuurlu insanların yetişmesi için programlı çalışma sürecidir."

Açılış konuşmasının ardından Dr. Tahir Karaaslan ile İlahiyatçı Yusuf Tutak "Madde bağımlılığı" ile ilgili bilgiler verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir