• DOLAR 32.787
  • EURO 35.384
  • ALTIN 2453.3
  • ...
Diyarbakır'daki operasyonda 2 PKK'li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK'ye yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, “PKK/KCK terör örgütüne katılım yaparak örgütsel eğitim aldıkları, örgütün YPS birimi olan sözde gençlik yapılanmasında görevlendirildikleri, şehir yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün verdiği talimatlar doğrultusunda eylemlerde sorunları olan örgüt mensuplarına sağlık malzemesi temin ederek tedavilerini yaptırdıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Söz konusu şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak Diyarbakır ili Sur ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen adreslerde yapılan operasyonda; Vekil kod adlı Ş.Ş. ve Ferhat kod adlı Y.E. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış, soruşturma işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmışlardır.” ifadeleri yer aldı.

Yakalanan şahıslardan Ş.Ş'nin Diyarbakır HDP İl yönetiminde olup daha önce 3 dönem HDP'den milletvekili aday adayı olduğu ve Diyarbakırspor'da da yöneticilik yaptığı belirlendi. (Ramazan Zeren-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir