• DOLAR 32.698
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2493.605
  • ...
Ulaşımı engelleyen refüj kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait şehirlerarası otogara ana yoldan erişimi engelleyen refüj, vatandaşların talebi üzerine kaldırılarak doğrudan erişimin sağlanması için çalışmalar başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine sosyal medya üzerinden gelen şikayet ve talepler üzerine merkez Kayapınar ilçesinde bulunan şehirlerarası otogara ana yoldan erişimi engelleyen refüj kaldırılarak doğrudan ulaşımın sağlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların kendilerine ilettiği sorunlar çerçevesinde çözümler ürettiklerini belirterek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güzeloğlu, “Otogar önündeki bağlantı, geçmişten bu yana yaşanan önemli bir sorundur. Otogara doğrudan erişimi engelleyen, vatandaşların giriş-çıkışını zorlaştıran ve trafik kurallarına aykırı bir risk içeren sıkıntı yaşanıyordu. Bu konu sosyal medya üzerinden vatandaşlar tarafından iletildi. Büyük şehir Belediyesine bağlı ilgili daire başkanlığına konunun çözümü noktasında talimat verdik.” dedi.

Projeyle başlayan çalışmaların, hem trafik kuralları açısından hem de erişimin kolaylaştırılması adına önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, “Hali hazırdaki projede otogara ulaşım doğrudan anayoldan bulunmuyor. Devam eden hattımız bağlantı içermediği için erişim trafik kurallarına aykırı bir şekilde ters yönden dönüşle sağlanıyor. Geçmişte bundan kaynaklı kazalar oldu, can ve mal kaybına yol açtı. Yeni projemiz ise anayoldan bağlantı içeren, trafik kuralları ve güvenliği açısından güvenli bir erişimi sağlayan bir projedir. Proje kapsamında alan bütünlüğünü kapsayan peyzajlar da tamamlanacak.” şeklinde konuştu.

Otogarların kentin vitrini olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “İnsan yoğunluğuna hizmet veren, kentlerin yüzü ve tanıtıcı vitrini olan otogarda önümüzdeki yıl yatırım programı kapsamında fiziksel altyapı, havalandırma-iklimlendirme altyapılarını sağlayacak çok iddialı projemizi başlatacağız. Vatandaşların tüm taleplerini anında karşılamak ve onlara hizmet adına yoğun bir çaba içerisindeyiz.” dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir