Şırnak Üniversitesinde öğrenci artışı
PKK'nin çukur siyasetiyle yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından öğrenciler Şırnak Üniversitesini tekrar tercih etmeye başladı.
Şırnak merkezde 14 Mart-14 Kasım 2016 tarihleri arasında PKK'nin çukur siyaseti ve sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar ve patlayan bombalar nedeniyle yerle bir olan kentte en çok eğitime darbe vuruldu.
Çukur siyaseti, Şırnak Üniversitesinde öğrenci sayısını bin 155'e düşürürken, çatışmanın ve sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle öğrenciler tekrar Şırnak Üniversitesini tercih etmeye başladı.
Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsünde çok sayıda bölümde lisans ve ön lisans düzeyinde öğrencilerin talebi üzerine kontenjanda yüzde 100 doluluğa ulaşıldığı belirtildi.
11 yıl önce kurulan Şırnak Üniversitesinin Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Baz, üniversitenin şehirde lokomotif görev üstlendiğini ifade ederek, 2016 yılında kentte yaşanan "terör saldırılarında" ciddi öğrenci kaybı yaşadıklarını söyledi.
Bu yıl 65 ilden Şırnak Üniversitesinin tercih eden öğrencilerin olduğunun altını çizen Baz, "Bine düşen öğrenci sayımızı bugün itibarıyla 3 bin 115'e yükselttik. Şu an 65 ilden üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz var. Yeni bölümler açıldı. Tıp fakültesi açılmasına doğru ilerlemek istiyoruz. Buna bölgesel açıdan ihtiyaç var. Öğretim üyesi ve öğrenci sayımızda ciddi bir artış oldu. Birkaç yıl içerisinde 7-8 bin gibi bir ortalama yakalayacağımızı düşünüyoruz. Akademik personel sayısı da 4 yılda 162'den 290'a yükseldi. Şırnak Üniversitesinin Türkiye'nin fiziksel olarak en iyi üniversitelerinden biridir. Öğrenci sayımızı ve kaliteyi artırdığımızda Şırnak ve üniversitemiz başka şekilde anılacaktır." şeklinde konuştu
Balıkesir'den gelerek İlahiyat Fakültesinde öğrenimini sürdüren Doğan Özçamlı, endişe ile geldiği kentte güzel bir ortamla karşılaştığını dile getirerek, Başta çok korkarak geldim. Ancak güzel bir üniversite ve huzurlu bir ortam var. Burada ilk yılım olmasına rağmen yıllardır Şırnak'ta yaşıyormuş gibi hissediyorum kendimi. Buradaki yöre halkı sıcak ve çok samimi. Buraya iyi ki gelmişim." dedi
Gaziantep'ten gelen öğrencilerden Hasan Kılıç, Şırnak'ta memleketinden daha sıkı dostluklar edindim. Bu kentte üniversite okumaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıç; "Bölge hem yerleşim hem de eğitim açısından çok iyi. En iyi üniversitelerden birine gelmekten mutluyum." şeklinde konuştu (Ahmet Uçar - İLKHA)