• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde geçtiğimiz 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntepFest)” destekleyen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve oda başkanlarına teşekkür sertifikası verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Vali Davut Gül, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep’teki festivalden sonra İstanbul’daki “2’inci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”nde kendilerine GastroAntepFest ile ilgili olumlu kanaatlerin iletildiğini söyleyen Gül, büyük bir katılımın sağlandığı festivalle bütün Türkiye’nin hatta dünyanın birçok yerinde Gaziantep’in tanındığını aktardı.

Gül, “Bir gün gelecek dünyanın her tarafında Gaziantep bilinecek. Bu festival bir eğlence aracı değil, ekonomik bir kalkınma modelidir. Bizim güçlü bir sanayimiz var ve bu güçlü sanayinin önemli bir kısmı da  gıdaya dayalı sanayi. Hem tarımsal ürünlerimiz hem de tarımsal ürünlerimizi işleyen sanayimiz kıymetleniyor. Gaziantep’te üretim yapmak, Gaziantep’te üretilen tarımsal ürünlerin kıymetlenmesi her geçen gün artıyor, daha da artacak.” dedi.

Türkiye’de iki tane festivalin ilgi gördüğünü vurgulayan Gül, “Bu festivallerden birincisi TeknoFest ve ikincisi GastroAntepFest oldu. Artık her yerde Gaziantep örnek alınıyor, ‘neden bir Antep olmayalım’ sesleri duyuluyor. İşte bunu başaran siz değerli Gazianteplilersiniz ve asıl emek ise sizlerin. Bu etkiyi sürdürmemiz, bundan sonraki süreçte hem bu çıtayı muhafaza etmemiz hem de bir adım daha ileriye gitmemiz gerekiyor. Bu kapsamda coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını arttırmak için de çalışmalar yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise festivale verdikleri destekler için herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından festivale katılarak destek sağlayan kurum ve firma temsilcilerine sertifika ve teşekkür belgesi verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)