• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar hem işgalci hem yalancı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını, gezinin son gününde kendisini takip eden gazetecilere değerlendirdi.

BM Genel Kurulu'nda, konuşmasındaki siyonist terör çetesi ile ilgili bölümüne, terörist Netanyahu’dan tepki geldiği hatırlatılan Erdoğan, "Ben şimdi Netanyahu’yu muhatap alırsam bu bizi küçültmez mi? Netanyahu şu anda başının çaresine bakıyor. Durum zaten pek hayra alamet değil. Çok rahatsız oluyor. Çünkü bu harita onları çıldırtıyor." dedi.

"İşin gerçeği ABD’de Yahudi kuruluş temsilcileriyle bir görüşme yaptık. Orada kendilerine dedim ki 'Siz işgalcisiniz. 1947-1948'de siz neredeydiniz?" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Onlara haritayı gösterdik ve dedik ki 'Bak siz buradaydınız, bundan sonra Filistin küçüldü, siz büyüdünüz. Ne ile? İşgal ile… 1967, buradaydınız. Şimdi ise israil 1947-1948’deki Filistin’in büyüklüğüne kavuştu. Filistin ise maalesef o zamanki israilin durumuna düştü. Ortada böyle bir tablo var." şeklinde konuştu.

"Yüzleri kızarmadan yalan söylüyorlar"

"Bunlar bir de yalanı çok seviyorlar. Yüzleri kızarmadan yalan söylüyorlar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söyleyecekleri bir şey yok ki. Söylüyorsun, gerçeği ortaya koyuyorsun. Bir hanımefendiyi şehit ettiler. 'Elinde savunma ile ilgili bir silahı, bıçağı yok ama bir hanım silahlarla şehit edildi.' dedim. Ne dediler biliyor musunuz; 'Öyle bir şey yok.' Hemen onun da resmini kendilerine gösterdim. 'Sen görmüyorsan, ben ne yapayım?' dedim. 'Siz bir defa çocukları öldürüyorsunuz. Sizin askeriniz, polisiniz çocukları bile gırtlağına sarılarak sürükleye sürükleye cezaevine götürdü ve o çocuk sonra gelip beni ziyaret etti.' dedim. Maalesef bunlar hain ve cani ve bunların dünya barışına bir katkısının olması asla söz konusu değil. Şunları da söyledim; 'Siz Mescidi Aksa'yı şu anda hala Müslümanlara adeta haram kılıyorsunuz. Siz bizim mukaddes kitabımızı yerlerde paramparça ettiniz. Camları kırdınız. Bunu da mı inkâr edeceksiniz.' Hiç cevap yok tabii. Ayrıca 'Şu anda oraya Müslümanlar rahatlıkla gidemiyor. Çünkü her gidişte bir tedirginlik ve korku var; acaba ne olacak diye.' dedim." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir