• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Sağlıkta tasarruf Gaziantep'te ele alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Tasarruf Takip Ofisi bilgilendirme toplantısı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, bölgesel anlamda gerçekleştirilen toplantının beşincisinin Gaziantep'te düzenlendiğini bildirdi.

Konuşmasında sağlık alanında tasarrufun önemini vurgulayan Bener, söz konusu eğitimler ile sahada konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için TGAP birimlerince yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, problemlerin, çözüm önerilerinin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ile bu doğrultuda yeni yol haritalarının oluşturulmasının planlandığını ifade etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül de kaynakların verimli kullanılması ve harcamaların disipline edilmesinin önemine değindi.

Türkiye'nin sağlıkta önemli bir ivme yakaladığını aktaran Gül, "Bu milletimizin sağlık hizmetlerine ulaşması açısından son derece önemli bir gelişmedir. Bunu ekonomik anlamda da kalite anlamında da hem özel hastanelerin hem de kamu hastanelerinin muhafaza etmesi gerekiyor. Artık hiçbir şey 10 sene 20 sene önceki parametrelerle açıklanabilecek gibi değil. Vatandaşımız kaliteli, ucuz, güvenilir sağlık hizmetine ulaşmak istiyor. Bunu yaparken de kaynakların verimli kullanılması, harcamaların disipline edilmesi, keyfiliğin ortadan kaldırılması ve şeffaflığını ön plana çıkarılması ise önem arz etmektedir." dedi.

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı ise toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

2 gün sürecek toplantıya Gaziantep milletvekilleri, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinden konuyla ilgili sağlık yönetici ve personelleri katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir