• DOLAR 32.819
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2443.213
  • ...
Tarihi yapıları restorasyon çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadim şehir Gaziantep’in yıllara yenik düşen tarihi yapılarının aslına uygun hale gelmesi için Şahinbey Belediyesi, restorasyon çalışmalarına gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Şahinbey ilçesindeki restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Restore ettiğimiz ilk tarihi yapı, Gümrük Han’ıydı. Bu Han’ı 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladık ve yaşayan müzeye dönüştürdük. Daha sonra tarihi Bostancı Mektebi’nin restorasyonunu gerçekleştirdik ve orayı kültür evi olarak hizmete sunduk. Şehre küstü bölgesinde 11,6 kilometre sokak sağlıklaştırması çalışması yaparak oradaki tarihi konakları restore ettik. Eski Savaş Müzesi tamamen çökmek üzereydi, çevresindeki evleri de satın alıp genişleterek restorasyonunu tamamladık ve Şahinbey Milli Mücadele Müzesi olarak hizmete sunduk. Kılınçoğlu ve Delbes mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Amacımız, mahallenin altında çökme riski olan mağaraları restore ederek turizme kazandırmak.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir