• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
İzmir`de Bir Koyun Altız Doğurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir`in Tire ilçesine bağlı Değirmendere mevkiinde yaşayan Fikret ve Nezahat Ballı çiftine ait koyun, altı yavru doğurdu. 

Normalde doğumu kendileri yaptırdıklarını belirten koyun sahibi Nezahat Ballı, doğum operasyonu için veteriner çağırdı. Veteriner Hidayet Petin, doğumunu gerçekleştirdiği kuzuları görünce şaşkına döndü. 

Uzun yıllardır veterinerlik yaptığını belirten Petin, “Ben hayatımda böyle bir doğumu ilk kez görüyorum. Koyun bir defada tam altı yavru verdi” dedi. Kuzuların doğum esnasında birbirlerinin göbek bağlarını kopardıklarını belirten Petin, beş kuzunun ölü olarak doğduğunu bir tanesinin ancak canlı kaldığını belirterek, “Kadere bakın ki bir tanesi canlı çıkmayı başardı. Ben de kurtulan kuzunun ismini ‘Kader` koydum” dedi.

Veteriner Hekim Hidayet Petin, ilerleyen dönemlerde de koyunun bir defada 5 ya da 6 kuzu dünyaya getirebileceğini belirtti.

HAYATA TUTUNAMADI

Doğumdan sağ olarak kurtulan Kader isimli kuzu ise, ancak bir gün hayata tutunabildi. Nezahat Ballı`nın biberonla beslediği kuzunun da ertesi akşam hayatını kaybetmesi, sahiplerini üzdü.
 

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir