• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs kırmızı çizgimizdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için gittiği ABD'de, Türk-Amerkian Ulusal Yönlendirme Komitesi'nce düzenlenen etkinliğe katıldı.

ABD'deki Müslüman toplumuyla bir araya geldiği etkinlikte açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir güç, hiçbir tehdit bizi Filistin'in, ilk kıblemiz Kudüs-ü Şerif'in hukukunu korumaktan alıkoyamaz." dedi.

Kudüs davasının yalnızca Filistin'deki bir avuç Müslümanın davası değil, sayısı 1,7 milyarı bulan İslam âleminin onuru, namusu, harim-i ismeti olduğunu söyleyen Erdoğan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte bunun için her platformda 'Kudüs, kırmızı çizgimizdir' diyoruz. Kudüs'ü savunmanın insanlığı savunmak, barışı, adaleti, bağımsızlığı savunmak olduğu inancıyla bu meseleye en güçlü şekilde sahip çıkıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilerin Yahudilere uyguladığı soykırıma nasıl bakıyorlarsa Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirenlerin işledikleri katliamlara da aynı nazarla baktıklarını söyledi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir