• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Üniversitede AR-GE-Hibe Destek Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Üniversite - Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında, Sanayiciler ve Üniversite öğrencilerine yönelik Batman Üniversitesi Konferans Salonu`nda Ar-Ge, Hibe ve Destek Tanıtım Programı düzenledi.

 

Panel ortamında gerçekleştiren programın moderatörlüğünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hatice Dinçer yaptı.

 

Bakanlık Temsilcisi Uzman Rıza Alagöz, yaptığı konuşmada Bakanlığın San-Tez ve Ar-Ge projelerine önem verdiğini, proje desteklerinde İl ve Üniversite farkı gözetmeksizin tarafsız yaklaşıldığını, Batman`da Üniversitenin altyapısının Ar-Ge ye müsait olduğunu ve Sanayici - Üniversite işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

 

DİKA Batman Koordinatörü Alper Demir de DİKA olarak Batman`daki Sanayi firmalarına altyapı ve makine alım projelerine destek verdiklerini, bu yönde başvuruların devam ettiğini bununla beraber Batman`ın proje ve hibe programlarından yeterli desteği alamadığını, projelerin gerçekleşebilirliği ve devam edebilirliğinin önemine vurgu yaptı.

 

Son olarak Batman Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Osman Pakma yaptığı açıklamada, TÜBİTAK ve Sanayi Projeleri hakkında öğrencileri ve katılımcıları bilgilendirirken, projelerin Üniversite öğrencileri ve akademisyenler için kalkınmanın ve gelişmişliğin bir ifadesi ve başlangıcı olduğunu söyledi.

 

Toplantıya Batman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ve Prof. Dr. Giray Topal ile birlikte Daire Başkanları, Üniversite Öğrencileri ve Sanayiciler de iştirak etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir