• DOLAR 32.408
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2397.364
  • ...
Suudi'nin tutukladığı Selman el-Avde Riyad'a gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudlu davetçi Selman El Avde'nin oğlu Dr. Abdullah Necel El Avde, babasının duruşmasının öne alınarak Riyad'a gönderildiğini açıkladı.

Abdullah el-Avde twitter Hesabından yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'daki cezaevi idaresinden gelen telefonla şaşkına döndük. Babam Selman el-Avde'nin yargılanmasının erkene alınmasından dolayı Riyad'a nakledildiği haberi verildi. Hem de mahkeme tarihine bir aydan daha fazla bir süre kalmasına rağmen!" dedi.

Dava avukatları Suud'lu davetçinin idam edilmesi endişesi içerisinde olduklarını ve El Avde'nin dosyasının çözülmesi ve serbest bırakılmasına dair herhangi bir belirtinin olmadığını beyan etmişti.

Avde'nin oğlu Abdullah, New York Times gazetesinde yayınlanan makalesinde Suud yetkililerinin babasını idam etme hazırlığı yaptıklarını söylemiş ve "ıslahçı" olduğunu iddia ederek dünyayı kandıran bu rejime karşı uluslararası kamuoyunu yanında durmaya çağırmıştı. 

Suudi rejimi, Selman El Avde'yi 10 Eylül 2017'de tutuklamış ve defalarca mahkemesini ertelemişti. 2018 yılının Eylül ayındaysa Suudi başsavcılığı El Avde'nin terör suçlamasıyla idam edilmesi talebinde bulunmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir