• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Duman Rock Grubuna `Ayet` Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi bir grup, Isparta`da konser vermesi planlanan ``Duman`` adlı rock grubunu, İhlas Suresi`nin ayetlerini değiştirerek şarkı sözlerinde kullandığı iddiasıyla protesto etti ve konserin iptal edilmesini istedi.

26 Aralık`ta düzenlenecek ``Duman`` grubunun konserine tepki göstermek amacıyla Belediye İş Hanı önünde toplanan grup, ``Duman`sız hava istiyoruz`` ve İhlas Suresi`nin yazılı bulunduğu pankart açtı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Haluk Gürsoy, dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlara yönelik karalama kampanyaları yapıldığını ifade ederek, ``Türkiye`de gençliğin peşinden sürüklenip gittiği rock grubu olan Duman da bu yanlışa düşmüş ve albümünde bulunan ``rezil`` adlı parçasında İhlas Süresi`nin `Lem yelid velem yuled` olan 3. Ayetini `Lem yelid ve löp yutar` olarak değiştirerek şarkı yapma densizliğini gösterdi`` diye konuştu.

Isparta`daki yetkililerin, konseri iptal etmesi gerekiğini söyleyen Gürsoy, Duman`ın daha önce vermeyi planladığı konserin duyarlı insanların tepkileri sonucu iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir