DEÜ Nükleer Tıp`tan Türkiye`de Bir İlk
Pek çok bilimsel konuda ilkleri gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi, ABD`de 1970`lerde hayata geçirilmiş olan \"Nükleer Tıp Teknikerliği Programı\" eğitimini Türkiye`de 42 yıl sonra gerçekleştirerek bir ilki başlattı.
İZMİR - DEÜ Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Durak ve DEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Mağden`in öncülüğünde temeli atılan yeni eğitim programının kutlamasına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yöneticileri, teknikerlik programını yürüten akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, \"Ülkemizde Sağlıkta dönüşüm programının uygulandığı bu süreçte motivasyonumuzun ne kadar yüksek olduğunu, görevimizi ısrarla sürdürmek istediğimizin bir göstergesi. Ben o nedenle bu programın açılmasını düşünen, öncülük eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim\" diye konuştu.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Durak da yeni eğitim programının hazırlanmasında hem bölümdeki akademisyenler hem de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve yardımcılarının büyük emeği olduğunu belirterek, \"Çok önemli bir boşluğu dolduracak bir programı yürütmeye başladığımız için mutluyuz. Aramıza katılan öğrencilere hoş geldiniz diyoruz. Amacımız onları en iyi şekilde yetiştirmek\" ifadesini kullandı.
Türkiye`de Bir İlk
SHMYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Mağden ise şöyle konuştu: \" Nükleer Tıp Teknikerliği eğitim programı Türkiye`de bir ilk. Amerika`dan 42 yıl sonra böyle bir çalışmayı ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Çok önemli; çünkü bugüne kadar Nükleer Tıp`la ilgili görüntüleme cihazları konusunda Radyoloji`den, Tıbbi Görüntüleme`den, Tıbbi Laboratuvar`dan, Radyoterapi Teknikerliği programlarından destek alınıyordu. Artık birebir bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz bu alanda teknik donanımlı yetişerek ihtiyaca yanıt verecekler, mezun olduklarında da Türkiye`de 130`un üzerinde olan Nükleer Tıp Merkezleri`nde istihdam edilebilecekler. Ben öncelikle kurumsal anlamda büyük destekleri için sayın Dekanım Prof. Dr. Tülay Canda`ya ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Durak`a çok teşekkür ediyorum. Çünkü Nükleer Tıp Anabilim Dalı`nda çalışan öğretim üyelerinin yükü zaten çok fazla. Buna artı olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu`ndaki bu özel programı destekleyecekler. Profesör Hatice Durak arkadaşım, projeleriyle bize ışık tuttu, önümüzü aydınlattı. Bize getirilen projeyi heyecanla kurulda kararlaştırdık, sonra Üniversite Senatosu ve YÖK`ten karar çıktı. 2012-213 yılı için öğrencilerimizi aldık. Hepsini tebrik ediyorum, yolları açık olsun.\" (İlyas Yıldız - İLKHA)