• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu ülkede seyahat ve fikir özgürlüğü yok mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tebliğ Cemaati üyeleri Artvin'de beklemedikleri bir tepki ile karşılaştı. Gittikleri yerlerde insanlara nasihatler veren gruba Borçka’da ön yargılı ve ideolojik düşündüğü sanılan bazı insanlar sözlü tacizde bulundu.

Şehrin sahibi gibi davranan ve esnaf olduğu iddia edilen bir şahsın “Bir daha buraya gelirseniz, konuşmayız! Haberiniz olsun. Bir daha sizi buralarda göreyim…Konuştuk, bitti. Bir daha görmeyeyim. Gidin, bir daha da gelmeyin. Burada şeriat propagandası yaptırmayacağız“ sözleri bu ülkedeki seyahat ve fikir özgürlüğü kavramlarının söz konusu İslami düşüncede insanlar olduğunda nasıl ayaklar altına alındığını gösteriyor.

Sözcü, Cumhuriyet, Birgün gibi Sol ve Kemalist medya ile  ile  sosyal medya kullanıcısı sözde demokratların, sözde aydınların ve özde Kemalistlerin seyahat ve fikir özgürlüğünü hedef alan bu faşizanca tavrı alkışlaması ise garipsenmedi.

Söz konusu medyanın haberi "Afganistan’dan gelen tebliğ cemaati Borçka’yı karıştırdı" başlığı ile manşetine taşıması ise bariz bir algı operasyonu. Bir kere bu hareket Hindistan-Pakistan kökenli...

İkincisi eğer söz konusu medya Tebliğ Cemaatinin hareket yöntemini azıcık araştırsaydı misal TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) sözlüğüne baksaydı... Bu hareketin apolitik olduğunu  İslâmî bilgi elde etmeyi ve yaymayı, iyiliği emredip kötülükten sakındırmayı ve karşılıklı sevgiyle birlikte çalışmayı vurgulayan bir tarzlarının olduğunu da göreceklerdi.

Ama tabi mesele anlamak değil, linç etmek olunca çok fazla araştırmaya gerek duyulmuyor.

İşte sosyal medyada yüzlerce Kemalistin yaptığı paylaşımlardan bir kaç örnek...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir