• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: O BELGELERE ULAŞTIK
Daha önce Van Valiliği`nce yapılan açıklamada Gülşah Aktürk cinayetinin işlenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı yönündeki açıklamaya rağmen, medyada yayınlanan ve Vali ile Vali yardımcılarının konu hakkındaki ihmalde bulunduklarına dair iddiayı yalanlayacak belgeyi VAN OLAY GAZETESİ ortaya çıkardı.

Halkın Yorumuyla İnsan Hakları
Dünya insan hakları günü etkinliklerinin gerçekleştirildiği şu günlerde bir insan olarak haklarımız nelerdir? Haklarımızın ne kadarından haberdarız? Dünya insan hakları günü nedeniyle birçok mesaj yayınlandı. Birçok kurum bu noktada çeşitli açıklamalar yaptı. Peki, vatandaş bu haklar için neler düşünüyor ve haklarını ne kadar biliyor. İşte vatandaşın yorumuyla dünya insan hakları günü ve insan hakları...

Van`da Ulaşım Çilesi Devam Ediyor
Van`da şehiriçi araçlarının yetersiz olması nedeniyle bir yerden bir yere gitmek isteyen vatandaş ciddi mağduriyetler yaşıyor. Özellikle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nden kent merkezine gelmek isteyen vatandaşlar uzun süre araç beklemek zorunda kalıyor.


BÖLGE GAZETESİ: VAN`DAN SURİYE`YE YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENDİ
Van`daki bazı sivil toplum örgütleri, İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinatörlüğünde Suriye`ye yardım kampanyası başlattı.

YYÜ`de Tekno-Kent Toplantısı
Van`da üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde kurulan Van Teknokent Kompleksi`nin yeni binalarının yapımına yönelik bir toplantı düzenlendi.


GAZETEVAN: FERİDUN IRAK VATSO BAŞKANLIĞI`NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, \"Van Ticaret ve Sanayi Odası`nı (VATSO); Van`ın, Van halkının ve iş camiasının çıkarlarına hizmet eden, bireyleri ön plana çıkarmayan ekip ruhunu hakim kılan siyaset üstü bir anlayışla `Van için hep beraber kazanalım` diyerek yönetmeye talibiz\" dedi.


PRESTİJ: `MAVİ KAPAK` DUYARLILIĞI
Van`ın Edremit ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi`nde (ÇOGEM) eğitim gören öğrenciler, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alabilmek için tatil günlerinde mavi kapak toplayarak destek olmaya çalışıyor.


VAN HAVADİS: SAYILIR`DAN AKÜSÜ BİTEN KAMYONETE YARDIM ELİ
Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, incelemeleri sırasında yolda rastladığı aküsü biten kamyonete yardım elini uzattı.


VAN SESİ: VAN`DA ŞAP HASTALIĞI KORKUTUYOR
Van`da şap hastalığı nedeniyle onlarca hayvan telef olurken, numune alınan birçok köy ise karantina altına alındı.

Van`da İlk Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Van Belediyesi, 5-13 yaşındaki çocuklara trafik kurallarına bilinçli bir şekilde uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışları ile örnek olmalarını sağlamak amacıyla \"Çocuk Trafik Eğitim Parkı\" kurdu.


VAN HABER: HABERİNİZ OLDU MU DORUKAŞ`TA KUDUZ VAR!
Yaklaşık yirmi gündür kamuoyunda saklanan `sağlık skandalı` Van Haber Tarafından ortaya çıkarıldı. Van ili Muradiye ilçesine bağlı Dorukaş (isweran) köyünde yaklaşık 20 gün öncesinde görülen kuduz vakasının kimi kişi ya da kurumlar tarafından kamuoyundan gizlendi.


İKİ NİSAN: TEPEDEN YIKIM
Van`da meydana gelen depremlerden sonra ağır hasar gören binaların yıkımı profesyonel iş makinesi ve ekipler tarafından yürütülürken, şehrin en işlek caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir bina ise vinçle tepesine çıkartılan 5 tonluk bir iş makinesi ile yıkılıyor.


ŞARK YILDIZI: `K YETKİ BELGESİ` ERCİŞ`TE ALINACAK
Van şoförler ve otomobilciler odası başkanı Faruk Alpaslan, K Türü Yetki Belgeleri`nin Erciş ilçesine verilmesinin sevindirici bir olay olduğunu ifade ederek, bununla ilgili sözleşmenin ilerleyen günlerde imzalanacağını belirtti.


MEDYA VAN: VATSO GARANTİ BANKASI PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Türkiye Garanti Bankası Van Şube Müdürlüğü arasında, VATSO üyelerinin uygun koşullarda faydalanacağı bir kredi protokolü imzaladı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir