• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
ABD'li 100 şirketin CEO’larından Kongre’ye silah kontrolü için mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika'nın Sesi internet sitesinin haberine göre Perşembe günü gönderdikleri mektupta CEO'lar Kongre'den tüm silah satışlarında sicil kontrolu yapılmasını ve çevresi için risk oluşturan kişilerin silahlarının ellerinden alınmasını öngören bir tasarıyı kabul etmesini istedi.

Ülkede mevcut sicil kontrolu yasalarının elden geçirilmesi gerektiğini söyleyen CEO'lar mevcut yasanın kişilerin günümüzde nasıl silah satın aldıklarını yansıtmadığını öne sürdü.

Farklı sektörlerden önde gelen şirketlerin yöneticilerinin bu mektubu, Teksas'ın El Paso kentinde, Batı Teksas'ta ve Ohio'nun Dayton kentinde arka arkaya düzenlenen silahlı saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi.

Son olarak Walmart perakende zinciri bu ay başında bir kısım mühimmat satışını durdurma kararı aldığını, ayrıca Alaska'da el tabancası satışını durduracağını açıklamıştı.

Walmart ayrıca güvenlik memurları hariç müşterilerinden şubelerinde ateşli silahları açıkça sergileyecek biçimde taşımamalarını istemişti.

Walmart'ı Walgreens, Kroger ve Florida'nın en büyük süpermarket zinciri Publix de izlemişti. Bu marketler de müşterilerden mağazalarında silahlarını görünür şekilde taşımamalarını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir