• DOLAR 32.452
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2439.894
  • ...
'Almanya, İngiltere ve Fransa'nın PKK’ya yönelik adımlar yetersiz'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda  düzenlenen programda konuştu.

PKK ve FETÖ gibi örgütlerin birçok ülkeden destek aldığına işaret eden Çavuşoğlu, "Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa ve hatta İngiltere'de PKK'nın bugün hangi faaliyetlerden para elde ettiğini o muhataplarımız çok iyi biliyor. Düğünlerden gönüllü veya zorunlu olarak nasıl para topladıklarını, benim muhataplarım benden daha iyi anlatıyorlar. Ama adım atma konusunda istediğimiz çizgide değiller. Son zamanlarda Almanya, İngiltere ve Fransa'nın PKK’ya yönelik adımlarını olumlu buluyoruz ama yetersiz. Maalesef FETÖ konusunda bu ülkelerin hâlâ somut bir adım atmadığını görüyoruz. Hatta üçüncü ülkelerde, bazı ülkelerin istihbaratlarının FETÖ terör örgütüne çok güçlü destek verdiğini görüyoruz." dedi.

Bugün batılı ülkelerin göç sorununa sadece güvenlik açısından baktığını gördüklerini belirten Çavuşoğlu, kendilerinin ise bu olaya her iki pencereden baktıklarını; aksi takdirde sorunun çözümü için gerçekçi adımların atılamacağını vurguladı.

Türkiye'de 4 milyondan fazla düzensiz göçmen olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Bunlardan 3.6 milyonu Suriyeli. Avrupa Birliği ile yaptığımız anlaşmadan sonra Suriyelilerin yardımı için verilen taahhütlerin ne kadarı yerine geldi? 2018 sonuna kadar 6 milyar avro göndereceklerdi göçmenler için. 2019 sonuna geldik üçte biri geldi. 2 milyarı biraz geçti. Yeni fasıllar açılacaktı, içinde bulunulan durumdan dolayı açılamıyor. Vize serbesti açılacaktı. 6 fasıl var, müzakere ediyoruz. Gereksiz detaylarda gereksiz zorluklar çıkarılıyor. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın Merkel'e söylediği gibi; göçmen konusunda Avrupa Birliğini yükümlülüklerini yerine getirmesi lazım. Bu göçmenler oraya  gittiği zaman bunun maliyeti çok daha fazla. Sadece ekonomik de değil, siyasi maliyetini bugün Merkel dahil ödemeye başladı." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir