• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gastronomi şehri olan Gaziantep'in zengin mutfağı ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali GastroAntep)”  büyük bir heyecanla başladı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin startı Nurdağı ilçesindeki kırmızıbiber hasadı ile verildi.

Nurdağı ilçesinde 60 dönüm alanda yapılan biber hasadı ve kurutmalık gezisiyle başlayan festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nde 40 ülkenin Gaziantep’te buluştuğunu söyledi.

Gaziantep mutfağının, şehrin 12 bin yıllık tarihinde yer alan medeniyetlerin yaşamlarından süzülüp gelen zengin kültürel mirası olduğunu belirten Şahin, 500’e yakın yemek çeşidi bulunan Gaziantep mutfağındaki çeşitlilikte, kentin sahip olduğu tarımsal üretimin önemli rolü olduğunu belirtti.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da gastronomi festivaliyle Antep mutfağının tanıtılmasını çok önemsediklerini ifade etti.

Türkiye’de ilk defa Nurdağı ilçesinde yetiştiriciliğine başlanan moringa bitkisinin yararları ile ilgili de bilgi veren Kavak, Kadın Girişimcileri Kooperatifi çatısı altında kadınların moringa bitkisini yetiştirdiklerini belirtti.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise, ilçede ekim alanının artırılmasıyla biber üretimini artırmaya çalışacaklarını belirterek, İslahiye biberinin ülke ekonomisindeki hak ettiği yeri alacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından biber hasadı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız