• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Heniyye: Halid Meşal`in Gazze Ziyareti, Tarihiydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, Meşal ve beraberindeki heyetin üç gün süren Gazze ziyaretinin ardından dün öğle saatlerinde Gazze Şeridi`nden ayrıldığını bildirdiler.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hamas Siyasi Birimi üyeleri Muhammed Nasr ve İzzet Er-Reşak aileleriyle birlikte geçen Cuma günü Gazze Şeridi`ne ulaşmıştı. Meşal ve beraberindekiler, başta Hamas Hareketi`nin 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları olmak üzere, Gazze Şeridi`nde birçok etkinliğe katıldı. Meşal, Gazze`de yaptığı konuşmada, ırkçı İsrail rejimini asla tanımayacaklarını ve bütün Filistinli direniş gruplarının Filistin topraklarını özgürlüğüne kavuşturmaları için İslami cihad ve direnişi yolundan başka seçeneklerinin olmadığını zira bu gerçeğin 8 günlük Gazze savaşında elde edilen zaferde görüldüğünü söylemişti.

Bu arada Filistin seçim hükümeti başbakanı İsmail Heniyye, Halid Meşal`in Gazze`ye gerçekleştirdiği ziyareti tarihi olarak niteledi. Dün Gazze`den ayrılması esnasında konuşan Heniyye, Halid Meşal`in ziyaretini aynı zamanda başarılı olarak değerlendirdi.

(İRİB)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir