• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
“Muharrem ayı sevinç ve hüzün ayıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te, Muharrem ayı münasebetiyle binlerce vatandaşa Şahinbey Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı.

Her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediyesi, bu geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen aşure dağıtımına bu sene Almacı Pazar’ında başlayan Şahinbey Belediyesi, ay boyunca kentin değişik noktalarında vatandaşlara aşure ikramında bulunacak.

Almacı Pazarı’nda vatandaşlara Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte aşure dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem ayının bereket ayı olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi olarak şehrin değişik noktalarında ay boyunca aşure ikramında bulunacaklarını belirten Tahmazoğlu, “Muharrem ayı mukaddes aylarımızdan bir tanesi. Birçok peygamberin mucizesi bu ayda gerçekleşmiştir. Bu ay hem sevincin hem de hüznün yaşandığı bir ay. Kerbela’da Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin efendimizin şehit edildiği o acıyı içimizde hissettiğimiz bir aydayız.” dedi.

Muharrem ayının bereket ayı olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Muharrem ayında ibadet etmenin ve oruç tutmanın faziletleri çok büyük. Ayrıca Muharrem ayının 10’uncu gününden ismini alan aşure, içerisinde 20 çeşit malzemenin olduğu her birinin kendi tadıyla ve özelliğiyle bir araya gelip farklı bir tat oluşturduğu bir lezzettir. Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza aşure ikram etmeye başladık. Muharrem ayı boyunca dağıtımlarımız ilçemizin farklı noktalarında devam edecek. Her yıl yaklaşık 500 bin vatandaşımıza aşure ikramı gerçekleştiriyoruz. Bizim küçüklüğümüzde annelerimiz aşure yapıp komşulara dağıtırdı. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak aşure yapıp şehrimizdeki vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Bu ayda rahmetin, bereketin, bolluğun, kardeşliğin ve sevginin bol olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir