• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Gaziantep ufku ve yüreği geniş bir şehirdir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Malkoç ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, davetlerini kabul edip kente gelen Malkoç'a teşekkürlerini iletti.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun anayasal bir kurum olarak vatandaşların idareyle herhangi bir sorunu, sıkıntısı ve şikâyeti olduğunda bu mağduriyeti gidermeyi amaçladığını belirterek, vatandaşlara mahkeme yerine kendilerine gelmeleri çağrısında bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu olarak Gaziantep'te iki günlük bir programlarının olduğunu belirten Malkoç, “Gaziantep'in misafirperverliğini, Türk ekonomisine, siyasetine ve Türkiye'deki tüm alanlara katkısını biliyoruz. Biz de bunu hem yakından müşahede edelim hem de halk ile devlet arasında kamu kurumları ve yöneticileri arasındaki varsa sorunları yerinde görelim istedik.” dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kuruluş amacı ve misyonuyla ilgili bilgi veren Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun halk ile devlet arasındaki dostluk köprüsü olduğunu belirtti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun devlet ve millet kaynaşması için kurulmuş bir kurum olduğunu dile getiren Malkoç şunları söyledi,

“Bize başvurulardan harç, pul, bilirkişi veya tanık parası almıyoruz. Bize yapılan başvurularda ilgili arkadaşlarımız, muhatap idari kamu kurumunu arıyor, dostane çözüm bulmaya çalışıyor. Bize müracaattan itibaren altı ay içerisinde karar veriyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun avantajı; bedava, kolay ulaşılabilir olması ve hızlı sonuç alınmasıdır.”

Gaziantep’in Türkiye'nin müstesna şehirlerinden birisi olduğunu belirten Malkoç, “Gaziantep özellikle bölge ticaretinin merkezidir. Bölge ticareti derken sadece Türkiye coğrafyasını kast etmiyorum. Maalesef Irak ve Suriye'de yaşananlar ortadadır. Buradaki yıkımlardan sonra Gaziantep; Halep, Musul, Şam ve Bağdat'ın da ticaret merkezi oldu adeta. Gaziantep ilimiz, ticarette olduğu gibi eğitimin de merkezi olması da gerekir. Bunun yanı sıra Gaziantep’in yıkılan Bağdat'ın, Şam’ın yıkılan Halep'in doğurduğu boşluğu dolduracak ve örtecek bir dini merkez olması gerekiyor. Gaziantep bu fonksiyonları iyi ifa ettiğinde bütün Türkiye’ye örnek olur.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in ticaretten eğitime kadar birçok alanda önemli bir şehir olduğunu ve kadirşinas özelliğini de Suriyeliler konusunda gösterdiğini anlatan Malkoç, “Suriye iç savaşından sonra Türkiye'ye gelen, anne babası ölen insanlara kucak açan bir şehirdir. Gaziantep ufku ve yüreği geniş bir şehirdir. Bu anlamda da Türkiye'nin öncü illerindendir. Bu anlamda Gaziantep'teki vatandaşlarımızın memnuniyeti ve sıkıntılarını ziyaretlerimiz sırasında tespit edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Davut Gül de Malkoç ve çalışma arkadaşlarının 2 gün boyunca Gaziantep'te çeşitli temaslarda bulunacağını belirterek, yapılacak çalışmaların kent ve ülke için faydalı olacağını kaydetti

Malkoç ve Gül, açıklamalarının ardından birbirlerine hediyeler takdim etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir