• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Sınırda bekleyen şoförlere aşure ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şırnak İl Şubesince Silopi Habur Sınır Kapısında bekleyen şoförlere Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram edildi.

MÜSİAD Şırnak İl Başkanı Yusuf Bilin ve yönetim kurulu üyelerince, Habur Sınır Kapısında bekleyen yüzlerce şoföre aşure ikramı yapıldıktan sonra Muharrem ayının önemi ve aşure günü ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yusuf Bilin Muharrem ayının İslam ümmeti olmak üzere insanlığa huzur, barış ve adalet getirmesi temennisinde bulundu.

Bilin, Müslümanların bugün daha çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu dile getirerek, "Aşure paylaşmak, paylaştıkça artmak, çoğalmak' demek. Geleneğimizin bizlere yüklediği sorumluluklar var. Aşure, bir arada yaşamanın, güçlü bir şekilde hür ve beraber yaşamanın, çeşitliliğin üzerine vurgu yapıyor. Bugün ümmet olarak bu günün anlam verdiği gibi, bir ve beraber olmalıyız. İnsanlık İslam'a ve İslam'ın adaletine kana kana susamış, bir arayış ve çıkış kapısı arıyor durumda. Maalesef genel itibariyle Müslümanlar olarak birbirimizle uğraşmaktan asıl görevimiz terk ediyoruz. Müslümanlar olarak aramızdaki tefrikaları sona erdirip Kur'an ve Sünnet çerçevesinde bir araya gelmeliyiz ki, kulluk görevimizi yerine getirmiş olabilelim. Bu anlamda Muharrem ayının birliğimize beraberliğimize vesile olmasını diliyorum." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir