• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından Sanayide Dijital Dönüşüm (SD2) Programı'nın ikinci yılı kapsamında düzenlenen Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı (STEP) toplantısı Sabancı Center'da gerçekleştirildi. Toplantının açılış oturumunda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski konuşma yaptı. Kaslowski konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecinde başarı yeni liderlik ve yönetim becerileri gerektiriyor. Üretimin kalitesi ve değeri ortalama internet hızı ve bin çalışan başına düşen kolaboratif robot sayısı kadar STEM yetkinliği, çalışan eğitimi, veri güvenliği mevzuatı, lojistik performansı, altyapı kalitesi, karbon salınımı ve geri dönüşüm oranı gibi birçok faktör ile ölçülüyor” dedi.

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ

Kaslowski, “TÜSİAD da dijital dönüşüm sürecine holistik bir perspektiften yaklaşarak Dördüncü Sanayi Devrimi’ni tüm boyutlarıyla ele alan çalışmalar yürütüyor. Bu devrimi salt dijital teknolojilerin üretim sistemlerine entegre edilmesi olarak görmüyoruz. Yapay zekanın daha yoğun kullanımı ile ortaya çıkacak veri güvenliği sorununu istişare ediyoruz. İş modellerinin değişmesi ile mevcut yetkinliklerdeki dönüşümü ve STEM-A’yı çalışıyoruz. Robotlardan vergi alınması tartışmalarını takip ediyoruz. Blok zinciri teknolojisinin çevresel sürdürülebilirliğe sağlayacağı büyük katkıyı analiz etmeye gayret ediyoruz.  

Çevre ve iklim değişikliğinden etiğe, mevzuattan yönetişime kadar Dördüncü Sanayi Devrimi’ni tüm yönleriyle ele alıyoruz. Finanstan tarıma, imalat sanayinden turizme kadar birçok sektörde dijital dönüşüm olgusunu çalışıyoruz.” Dedi.