• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Lübnanlı Sığınmacılar Ölümle Yüz Yüze
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ürdün`deki kamplarda yaşanan ``trajedi``nin en yakın tanıklarından biri Ebu Abduh. 35 yaşındaki genç baba, Suriye`de yaşanan şiddet olaylarının ardından Ürdün`ün kuzeyinde, Suriye`ye sınırında bulunan er-Remse kentindeki Horan Ovası`na göç etti.

Ebu Abduh nadir görülen Mukopolisakkaridoz (MPS) hastası olan 9 yaşındaki kızının Ürdün`e göç etmesinin ardından gerekli tedaviyi alamaması nedeniyle son nefesini verdiğini ifade etti.

Çaresizliğin verdiği acıyla konuşan baba Ebu Abduh, Ürdün`de tedavi imkanı bulamayan kızının hastalığı nedeniyle kas kasılmaları yaşadığını ve bu esnada nefesinin kesilmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Kızının kriz öncesinde Suriye`deki El-Birr Sosyal Hizmetler Hastahanesi`nde sürekli kontrol altında olduğunu anlatan baba Ebu Abduh, krizin ardından hastahanenin askeri kışlaya dönüştürültüğünü, bu nedenle tedaviye devam edilemediğini kaydetti.

``Kızım cennet kuşlarından bir kuş oldu`` diyen baba Ebu Abduh, Ürdün`e geldikten sonra 3 yaşındaki oğlunda başka bir hastalık ortaya çıktığını söyledi.

Baba Ebu Abduh, Ürdün`de teşhis için gittiği doktorların oğlunda elektrik akımı fazlası olduğunu tespit ettiğini aktardı. Baba Ebu Abduh, oğlunda felç durumu olduğunu, ellerini ve ayaklarını hissetmediğini ifade etti.

Yeterli maddi imkana sahip olmadığı için oğlunu tedavi ettiremediğine dikkati çeken baba Ebu Abduh, ``Tarifsiz bir acıyla kızıma veda ettiğim gibi oğluma da veda edeceğim günü bekliyorum`` diye konuştu.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir