• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
ABD SİSİ’YE BU KADAR PARAYI NEDEN VERİYOR?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU – HABER YORUM

 ABD yönetiminin her yıl bazı ülkelere askeri veya sosyal alanlarda kullanmaları için belli miktarlarda para yardımı yaptığı biliniyor. Bu yıl da gelenek değişmedi. Listenin başında yine Siyonist israil var. Ona herkes alıştı artık. ABD olmadan Siyonist israil’in nefes alamayacağı, ekonomisinin iflasa sürükleneceği ve askeri anlamda HAMAS, İslami Cihad gibi yapılarla mücadele edemeyeceği malum. Kısaca Siyonistler her yıl karşılıksız olarak aldıkları 3 milyar dolarla rahat bir nefes almaktalar.

ABD aynı şekilde Mısır’a da her yıl para yardımı yapar. Bu yılın yardımıyla ilgili haberler şöyle:
“ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a 1.3 milyar dolarlık askeri yardım gönderilmesini onayladı.
Al Monitor'den Jack Detsch'in haberine göre Kongre'ye gönderilen bir notta yardımın “ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları için önemli” olduğuna vurgu yapıldı. Yardım, Süveyş Kanalı, Sina çölü, Libya ve Sudan sınırlarında "terörle mücadele" için kullanılacak.”
ABD’nin bu yardımlarının ön koşulu normalde “Ülkelerin İnsan hakları karnesinin pekiyi olmasıdır.” Ancak “Siyonist israil’in güvenliği ve İslami direniş gruplarıyla, cemaatlerle mücadele” söz konusu olunca ABD Dışişleri Bakanlığı üç maymunu oynar, medyası da olayı ters yüz etmek için elinden geleni yapar. Mısır’da Sisi yönetiminin İhvan mensuplarına karşı yürüttüğü yargısız infazlar, tarifsiz zulümler bir yana Libya’da diktatör özentisi Hafter’e sağladığı lojistik destek ile suçuna ortak olması, Sudan’daki darbecilere yaptığı yardımlar ve Siyonist israil’in gösterdiği hedefleri imha ederek Gazze ablukasını derinleştirmesi, ABD’nin çok önem verdiği(!) Demokrasisini çiğneyerek Cumhurbaşkanlığı’nın görev süresini 2030’a kadar uzatmasının hiçbir etkisi olmadı.

Bu yardımları öğrendikten sonra insan soramadan edemiyor:

-Sisi bu askeri yardımlarla nereleri, kimleri vuracak?

-Sisi ne tür başarılara imza attı ki ABD bunca yardımı yağdırıyor?

-ABD Dünya’ya “İnsan Hakları-Sivil özgürlükler ve medeniyet dersi vermeye devam edecek mi?

-Devamlı (PYD, Sisi, Hafter…gibi) kötülerin ABD’den askeri yardım alması tesadüf mü?

-Bunca zulüm ve kötülükten sonra Batı Dünyası’nın Medeniyet ışığı(!) sönerken, İslam Dünyası onun yerini almaya hazır mı?

 

-

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir