• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...

İSTANBUL

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamaya göre, e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde QR Kod ile ödeme imkanı sağlayan uygulama sayesinde kullanıcılar, kredi kartına ihtiyaç duymadan alışverişlerini banka hesabından gerçekleştirebiliyor.

ComPay tarafından Kuveyt Türk API Market kullanılarak geliştirilen "QR Kod ile Hesaptan Ödeme" hizmeti hızlı, pratik ve güvenli olmasıyla dikkati çekiyor. Sistem, online alışverişlerin ödeme aşamasında ekranda alışveriş detayını içeren bir QR kod gösterilmesiyle devreye giriyor.

Kuveyt Türk müşterileri, bankanın mobil şubesi üzerinden müşteri numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra "QR Kod Menüsü"nün altından "QR Kod ile Ödeme"yi seçiyor. Kuveyt Türk Mobil Şube ekranında açılan kamera ile online alışveriş sitesindeki QR kod okutulduğunda ödeme işlemi tamamlanmış oluyor.

"Kredi kartının yerini QR kod ile ödeme alıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk İnsan Kaynakları, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, katılım bankaları arasında yenilikçi bir ödeme çözümüne imza attıklarını belirterek, bazı bankaların uyguladıkları QR kodla kredi kartından ödeme yönteminden farklı olarak doğrudan hesaptan havale yöntemiyle ödeme hizmeti sunmaya başladıklarını aktardı.

ComPay'in 50'den fazla e-ticaret sitesinde ödeme imkanı sunduğunu bildiren Demir, şunları kaydetti:

"ComPay, çalışmakta olduğu diğer anlaşmalı kurumlardan farklı olarak ‘QR Kod ile Hesaptan Ödeme’ yöntemini Kuveyt Türk ile hayata geçiriyor. İlk aşamada ComPay ile anlaşmalı üye iş yerleri arasında bulunan ereyon.com.tr, Etstur, ucuzabilet.com ve 500 TL ve üzeri alışverişler için n11.com e-ticaret sitelerinden, müşterilerimiz online alışverişlerinde Kuveyt Türk mobil şube uygulamasını kullanarak hesaptan QR kod ile ödeme yapabilecek. Bu sayede müşterilerimiz, kredi kartına ihtiyaç duymadan, havale işlemi yapar gibi alışverişlerini gerçekleştirebilecek."

Kaynak, AA