• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Fatih Erbakan kongrede iktidara yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığı Gaziantep'te 1. Olağan İl Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongreye, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yanı sıra Genel Merkez Yetkilileri, siyasi partilerin il başkanları, STK Başkanları, Yeniden Refah Partisi Gaziantep il ve ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

Kongrede partililere hitap eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, eğitim başta olmak üzere hükümetin ekonomi ve diğer alanlarda eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi'ne medya ambargosu konulduğunu savunan Erbakan, on binlerce kişinin Ak Parti'den istifa edip Yeniden Refah Partisi'ne üye olduğunu belirtti.

AK Parti'nin iktidarı döneminde 170 devlet kuruluşunun satıldığını dile getiren Erbakan, "17 seneden beri iktidarda olan AK Parti var. Bu AK Parti iktidarı Türkiye'de cumhuriyet tarihi boyunca en fazla sayıda devlet kuruşu satan iktidar olarak tarihe geçmiş bulunuyor. 1995'de Türkiye'de devlete ait kuruluşların sayısı 278'di. 2000 yılında bu sayı 240'a düşüyor. 240 devlet kuruluşunu 2002 yılında teslim alarak iktidara gelen Ak Parti, 17 senenin sonunda elimizde bıraka bıraka 71 tane devlet kuruluşu bıraktı. 240 devlet kuruluşu teslim alıp 170 tanesini satıp yok etmişler. İşte bu sebeple en fazla devlet kuruluşunu satan iktidar olarak tarihe geçtiler. AK Parti iktidarı dönemlerinde Petkim, Tüpraş, Türk Telekom, Oyak Bank, limanlar, sigara, gübre ve şeker fabrikaları, tuz işletmeleri, Termik santraller, elektrik dağıtım şirketleri gibi 170 devlet kuruluşunu sattılar. 17 sene boyunca hiçbir ilave kaynak üretemeyen, kaynak ihtiyacı lazım olduğunda devlet varlıkların satışı, zam yapma, ilave vergi koyma enstrümanlarından başka hiçbir çare bulamayan bu hükümet, mali bakımdan son derece büyük bir açmaza girdi." dedi.

Memur ve memur emeklisine verilen yüzde 4+4 zammı eleştiren Erbakan, "İktidar son olarak Merkez Bakasının ihtiyaç akçesini dahi kullanmaya kalktı. Sıra vatandaşa gelince de geçtiğimiz hafta 17 seneden beri yaptığı gibi 2020 yılı için memur ve memur emeklilerimize yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 sadaka mahiyetindeki maaş artışını verdi. Bu tablo bütün ülkemiz için son derece acı ve ibretlik bir tablodur. Her türü lükse, makam araçlarına para bulan hükümet sıra memur ve memur emeklilerine gelince, vatandaşa gelince çay, simit hesabıyla maaş artışı yapmaya kalkışıyor. Böyle bir durum asla kabul edilemez. Bir ülkenin itibarını iktidarda bulunanların bindikleri uçaklar, makam araçlar, oturdukları saray değil, kamu emekçilerinin yaşam standartları ve refah düzeyi temsil eder. Gerçek enflasyonun yüzde 30'a yaklaştığı bir ülkede bu düzeydeki maaş zamları daha vatandaşın eline geçmeden buharlaşmış demektir. Böyle adalet olmaz. Millete gelince bir senede yüzde 4+4, elektrik zammına gelince bir senede yüzde 50+50, millete gelince bir senede yüzde 3+3, doğalgaz zammına gelince bir ayda yüzde 15+15. El insaf demekten başka bir çaremiz kalmıyor. Siz bu adaletsizliği yapmaya devam ederseniz seçim günü geldiğinde de bu millet size bir günde yüzde 4'ü verir ve gönderir. Bunu bilesiniz." ifadelerini kullandı.

"Yeniden Refah Partisi olarak yapılan hizmetleri takdir edeceğiz, yanlışları düzelteceğiz, eksikleri tamamlayacağız" diyen Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak yapılan hizmetleri takdir edeceğiz, yanlışları düzelteceğiz, eksikleri tamamlayacağız. 17 senede millete yaptığınız hizmetin neredeyse 3 mislini borç faizine verdiniz. 17 senede 500 milyar doları borç faize ödediniz, 82 milyon millete toplamda 200 milyar dolarlık hizmet etiniz." diye konuştu.

Eğitim sistemini de eleştiren Erbakan, "Dünya Ekonomik Forumu raporunda göre, dünyadaki ülkelerin eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye 137 ülke arasında 99'uncu sırada yer aldı. 17 sene AK Parti iktidarı boyunca Milli Eğitim Bakanlığı, anlamaya, kavramaya, uygulamaya yönelik bir müfredat ve eğitim sistemi geliştiremedi. 17 sene boyunca ezbere dayalı, yazboz tahtası sürekli değişen bir eğitim sistemi nesillerimizin geleceğiyle oynamaktadır. Buna asla müsaade edemeyiz. Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde ilk işimiz ülkemizi dünya eğitim sıralamasında ilk 30 içerine sokmak olacak." diye konuştu.

Erbakan, konuşmasını parti olarak yapacakları projeleri anlatarak noktaladı.

Kongrede tek aday olan Abdulkadir Beyaz, Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı oldu.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Beyaz, iktidara geldiklerinde "İstanbul Sözleşmesi"ni ayaklarının altına alacaklarını söyledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir