• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İBB'nin tek taraflı feshettiği protokellere vakıflardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilan edilen; bazı vakıflarla yapılan yurt protokollerinin feshedilmesine vakıflardan tepki geldi.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, İBB ile yapılan yurt işletme protokolünün İBB Belediye Meclisinin kararı ile yürürlüğe giren hukukî bir iş birliğine dayandığı belirtildi.

Söz konusu yurtlarda kalan öğrencilere sahip çıkmanın herkesi görevi olduğu ifade edilen açıklamada, "Geleceğimiz olan gençlerimizin mağdur edilmemesi adına, devletin, yerel yönetimlerin ve STK’ların işbirliği yapması, her şeyden önce takdir edilecek güzel bir dayanışma örneğidir. Hal böyleyken, bu işbirliğinin sanki bir suçmuş gibi kamuoyuna takdimi, fedakâr ve hayırsever insanımızı inciten ve yaralayan bir davranış olmuştur." denildi.

"Vakfımıza aktarılan herhangi bir nakdî bedel asla söz konusu olmamıştır"

Açıklamada, "Bu protokol çerçevesinde, Vakfımıza ait yurtlarımızın küçük bir bölümü, İBB tarafından kiralanan binalarda hizmetlerini yürütmektedir. Bu protokol gereği olarak Vakfımıza aktarılan herhangi bir nakdî bedel asla söz konusu olmamıştır. Vakfımız, hiçbir yurt işletmesinden para kazanmayı gaye edinmediği gibi, aksine sübvanse ederek bu hizmetleri sürdürmektedir. Devletin denetimi ve gözetimi altında faaliyet gösteren vakıflara yönelik vehim ve hayal mahsulü yanlış algılar üretmek, milletimizin menfaatine ve maslahatına hizmet etmemektedir." diye belirtildi.

Protokolün feshedilmesine tepki gösterilen açıklamada, "Hiçbir ayırım gözetmeden İstanbulumuzun aziz misafirleri olan gençlerimize hizmet veren ve Vakfımızın da büyük maddi katkılar sunduğu bu yurtlara yönelik protokolün İBB tarafından tek taraflı olarak feshedilmesini ve ayrıca meseleyi çarpıtarak iftira dolu bilgilerle kamuoyunu yanıltan itibar cellatlarını, halkımızın vicdan mahkemesine havale ediyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreçler içinde haklarımızın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir