• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mısır`da Anayasaya `Evet` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), birçok kentte referandumdan ``evet`` oyu çıkması için seçmenlere anayasayı tanıtmaya yönelik ``Anayasa süreci işliyor`` adlı kampanya yürütüyor.

Ayrıca HAP, internette seçmenlerin yeni anayasaya ilişkin sorularına cevap vermek ve önerilerini değerlendirmek üzere ``Mısır 2012 Anayasası`` adlı bir site kurdu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ise İskenderiye`de halkı anayasa hakkında bilgilendirmek için ``Doğru Anayasa`` isimli bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında, Kurucu Meclis`in çalışmaları, anayasayı hazırlamada harcanan emeğin anlatıldığı ve eski anayasayla yenisi arasındaki farklar, yeni anayasa ile dünya anayasalarındaki benzerliklerin ortaya konulduğu tanıtıcı filmler hazırlandı. Daha çok sayıda vatandaşa ulaşılabilmek için anayasanın son taslağını anlatan broşürler basılıp dağıtıldı.

Minufiye kentinde Vaizler Sendikası da anayasa taslağını tartışmak üzere birçok vakıf başkanının katıldığı bir konferans düzenledi. Selefi eğilimli gruplar ise ``Anayasaya evet`` adı altında bir tanıtım kampanyası başlattı. Bu kapsamda Nur Partisi de birçok kentte anayasa hakkında insanları bilinçlendirmek için eğitim atölyeleri kurdu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir