• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​"Namaz ruh ve beden kirini temizler, psikolojik sorunları giderir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Silopi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığınca "Gençlik ve Namaz" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Koç İlk-Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen programa, HÜDA PAR İlçe Başkanı Salih Gök, Saadet Partisi İlçe Başkanı Cafer Tayfan, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program Kur'an Kerim tilavetiyle başladı. Ardından selamlama konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Uçar, parti olarak tavır ve davranışıyla, fikir ve düşüncesiyle, eylem ve söylemiyle, çalışkanlık ve cesaretiyle, duruş ve hassasiyetiyle, ibadet ve ihlâsıyla topluma yük olan bir gençlik değil, toplumun yükünü hafifleten ve üreten bir gençliğin yetişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Uçar, insanlığı kötülüklerden, hayasızlıklardan ve adaletsizliklerden alıkoyan namazın gerçek manada anlaşılması ve hayata tatbik edilmesi adına bu programı düzenlediklerini belirterek, katılımcıları selamladı.

Daha sonra mikrofona davet edilen Araştırmacı-Yazar Abdullah Kavan, namazın geçiştirilecek kadar basit olmadığını, aksine zamanın namaza göre düzenlenmesi gerektiğini dile getirerek, çocuklara küçük yaşta namazın sevdirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İnsanın namaz kıldıkça Allah'a yaklaştığını aktaran Kavan "Allah'a en yakın olan Kab-ı Kavseyn denilen noktada namaz farz kılınmış. İnsan, namazını artırdıkça Allah'a daha çok yaklaşıyor. Namazımız, Allah ile bir konuşmadır, mütekellimdir. Onun için Peygamber Efendimiz diyor ki, 'Namaz müminin miracıdır." diye konuştu.

Program, okunan duanın ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Düzenledikleri etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Silopi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulselam Uçar, namazın kötülüklerden alıkoyduğunu, yalnızlık duygusu ve psikolojik sorunlardan kurtardığını ifade ederek, "İnsanın bedeninin gıdaya ve çeşitli vitaminlere ihtiyacı olduğu gibi, ruhunun da gıdaya ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Ruhun temel gıdası namazdır. Ve insanın bedeni çeşitli kirlerle kirlendiği gibi ruhu da kirlenir. Namaz bu her iki kiri de temizler." ifadelerini kullandı.

Uçar, HÜDA PAR olarak bir siyasi parti olmanın ötesinde, aziz İslam'ı ölçü alan bir dava partisi olduklarını, halkın sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturma, refahını ve huzurunu sağlamanın yanı sıra, imanı kale gibi olan gençlerin yetişmesini hedeflediklerini ve bu amaçla programı düzenlediklerini ifade etti. (Ahmet Uçar-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir