• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
"Allah çocuklarımızı namaz neslinden eylesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki yüzlerce çocuk için Diyarbakır'da bir program düzenlendi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine çocukların yanı sıra ebeveynleri de katıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni topladı.

Düzenlenen namaz etkinliğinde İLKHA aracılığıyla duygularını paylaşan anneler, hocaların çocuklara güzel şeyler öğrettiğini söyleyerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuklar için güzel bir program olduğunu söyleyen Hediye Eren, “Çok güzel bir duygu, Allah devamını getirsin. Çocuklarımız için güzel bir program oldu. Kimse İslam yolundan korkmasın. Allah’ın yolu bambaşka bir yoldur. Ben çocuklarımı şu ana kadar İslami eğitimlere gönderdim ve hiçbir zaman zararını görmedim.” dedi.

“Hocalar çocuklarımıza güzel şeyler öğretiyor”

Böyle bir etkinliği ilk defa gördüğünü ve çok beğendiğini söyleyen Nazime Çakar, çocukların ebeveynlerinden çok camideki hocalarından istifade edip güzel şeyler öğrendiğini kaydetti.

Çakar, “Organizasyonu, çocuklara verilen eğitimi çok beğendim. İnşallah Allah tüm çocuklara namazı devam ettirmesini nasip eder. Darısı bizim çocuklarımızın başına. Rabbim bu tür İslami çalışmaları arttırsın. Böyle bir etkinliği ilk defa görüyorum. Allah daha güzel programları nasip etsin. Allah bu Müslüman kardeşlerimizi darda bırakmasın, tüm çocuklarımızı namaz neslinden etsin inşallah. Daha önceleri camilerde bu tür eğitimler verilmiyordu ve çocuklarımız bizim sözümüzü dinlemiyordu ama şimdi hocalar çocuklarımıza güzel şeyler öğretiyor. Çocuklarımız bizden değil, daha çok camideki hocalardan istifade edip bir şeyler öğreniyorlar.” ifadelerine yer verdi.

“Çocuklarımız camide yetişip güzel bir şekilde İslami eğitimlerini almışlar”

Çocuğunun namaz programına katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu belirten bir başka anne de çocuklarını camilerden uzak tutmaya çalışanlara bu güzel günleri görme temennisinde bulunarak, “Hamdolsun çocuklarımız evvelden beri camide yetişmişler. Hepsi de bu şekilde İslami eğitimlerini almışlar. Allah bizi bu dünyaya göndermiş, Resulünü göndermiş ve bizler de O’nun ve Resulü’nün yolunu süreceğiz. Bu yoldan daha güzel bir yol olamaz. Bu yol, Allah’ın ve Resulü’nün yoludur. Evladını bu tür çalışmalardan, ortamlardan uzak tutanları Allah ıslah etsin, bu günleri görmeyi onlara nasip etsin.” dedi. (Ramazan Casuk-Ramazan Zeren-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir