• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İBB'den atılan işçilerin nöbeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kıyımından geçen işçiler, İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde başlattığı oturma eylemini sürdürüyor. İşten çıkarılanların bir bölümü gece evlerine dönerken, kalan bir grup ise protestolarını sabaha kadar devam ettirdi. Yeni Şafak olarak kalabalık bir ekiple önceki geceyarısı saat 02.00’da nöbetteki işçileri ziyaret ettik. İşçilerin bir kısmını 15 Temmuz Şehitleri için oluşturulan anıtın yakınında yere serdiği karton kağıtlar üzerinde uyurken bulduk. Ayakta olanlar ise hem işten çıkarılış süreçlerini anlattı, hem de bazı sendika ve siyasetçilere sitem etti.

ibb

SAHİP ÇIKAN OLMADI

Gece 02.00 / İBB önünde eylem devam ediyor.
İçlerinde her politik görüşten insanın bulunduğu işçiler, konuştuğumuz an itibariyle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu dışında kendilerini ziyaret eden kimse olmadığından dert yandı. CHP, MHP ve AK Parti dahil vicdan sahibi herkesten destek beklediklerini ifade eden işçilerin sitem ettiği diğer adres ise sendikalar. Türk-İş, Hak-İş, DİSK gibi farklı sendikalara üye olan işçiler Hak-İş dışında kendilerine kimsenin destek olmadığını aktardı.

İMAMOĞLU ŞOV PEŞİNDE

'Ekmek Nöbeti' ndeki işçilerin görüntüsü
Çoğu evli olan işçilerin diğer bir sitemi de belediyeler ve parti teşkilatlarına oldu. Temel ihtiyaçlarının karşılanması için girişimlerde bulunduklarını ancak cevap alamadıklarını belirten işçiler, kendilerini sahipsiz hissettiklerini belirtti. İşçileri şoke eden bir diğer durum da Ekrem İmamoğlu’nun tavrı. İşçilerin verdiği bilgilere göre İmamoğlu işçilerin bulunduğu yere bir mobil gıda aracı göndererek şov yapmak istemiş. İşçiler aracın İBB’den geldiğini fark ettikleri an “bizimle dalga mı geçiyorsunuz” diyerek bu girişimi geri çevirmiş.

Kaynak: Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir