• DOLAR 32.204
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2408.222
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akarkayıt, elekrik, su derken bir ayda doğalgaza iki defa zam gelmesi, vatandaşların "Zamlarla nereye gidilecek." demesine neden oldu.

EPDK'den yapılan açıklamada; Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğalgaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dâhil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,90 artışa gidildiğinin kaydedilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

1 Ağustos’ta da konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam yapılmasının ardından 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilen yeni zam oranına tepki gösteren Hasan Berk isimli vatandaş "Sürekli gelen zamlar karşısında ne söyleyeceğimizi biz de bilmiyoruz. Elektrik ve doğalgaz firmalarının özelleştirilmesinden dolayı kimse bir şey de demiyor. Bu zamların sürekli hale gelmesi vatandaşın geçim sıkıntısı çekmesine neden oluyor. Asgari ücretli bir vatandaş çok zor duruma düşüyor. Bu işin sonu nereye gidecek bilemiyorum." dedi.

Vatandaşın cebindeki paranın sürekli gelen zamlarla alındığını vurgulayan Orhan Bilgin "Üretime ağırlık verilmediğinden sürekli tüketim yapılmaktadır. Bu şekilde yapılan zamlarla vatandaşın cebindeki parayı alıyorlar. Bölgemiz üretim yapmaya uygun bir bölgedir. Petrol de çıkmaktadır. Ayda iki defa gelen zamlar artık çekilmez hale geldi." ifadelerini kullandı.

Faturaların çok yüksek geldiğini belirten Yusuf Aksoy "Geçen ay 50 lira gelen fatura bu ay 150 ile 200 lira arası geldi. Yapılan zamlar, yanlış uygulamalardır. Asgari ücretli bir vatandaş 600 lira kira 200 lira elektrik ve diğer faturaları öderse ne yiyip içecek.   Yazık günahtır bu yapılanlar. Son yapılan zamlara diyecek bir şey bulamıyorum. Bu devletin suçudur. Başka kimsenin suçu değildir." şeklinde konuştu.
 

"Eğitim paramız faturalara gidiyor"

Eğitimleri için harcanması gereken paraların ebeveynleri tarafından gelen zamlara harcandığını belirten Taner Özdaş isimli öğrenci "Devlet bu kadar zam yapmamalıdır. Bir ayda iki defa doğalgaza zam yapılmaz. Ebeveynlerimiz, eğitimimize vermeleri gereken paraları doğalgaz, elektrik ve su faturalarına vermek zorunda kalıyorlar. Bu zamlar vatandaşın belini büküyor." Açıklamasında bulundu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız