• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
"Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Türkiye’den çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katılımıyla "Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı İl Kültür Merkezinde saat 10.00’da başladı.

Yoğun ilginin gösterildiği programa; İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Gök ve HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin çok sayıda bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan’ın yaptığı program Hafız Şeyh Münir Abdulcevad’ın, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından programın açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, topluluğu tarumar eden namazsızlık hastalığına dikkat çekmek için böylesi bir program tertiplediklerini söyledi.

Şimşek, "Allah’u Teâlâ hepinizden razı olsun. Siz Seydalara namazla ilgili nasihat etme gibi bir amacımız yoktur. Sizin şahitliğinizle, sizin huzurunuzla, katılımızla toplumumuzun müptela olduğu hem dünyamızı hem de ahretimizi tarumar eden bir hastalığın, halkımızın dikkatine sunmak için sizleri de davet ettik. Evet, malumunuz namaz dinimizin belki kelime şehadetten sonra en önemli rüknüdür. Allah’u Teâla’nın 'Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım' fermanın ibadet hususundaki en önemli ibadettir. 'Muhakkak ki namaz kötülükten alıkoyar' hakikati ortadayken toplumumuzun bugün namazsızlıktan dolayı bu hastalıklara müptela olduğu gerçektir. Hatta toplum olarak yaşadığımızın gerek ferdi gerek toplumsal muzdarip olduğumuz pek çok musibetin, hastalığın, iffetsizliğin, hayâsızlığın, fitnenin, gayri meşru, gayri insani bütün hastalıklara, bütün toplumun muzdarip olduğu kötülüklerin belki de ana kaynağı şüphesiz namazsızlık hastalığıdır." dedi.

Konuşmasının devamında Şimşek şunları söyledi: "Bir hastalık düşününüz ki, hemen hemen her ailede birkaç ferdi müptela olmuştur. Bir hastalık düşününüz ki sadece dünyayı darmadağın etmiyor. Ahretin de felakete uğramasına sebebiyet veriyor. Özellikle çocuklarımızın, genç neslimizin müptela olduğu bir hastalıktır namazsızlık hastalığı. Kur'an Nesli Platformu olarak hayat namazla güzeldir diyerek bu önemli hususa dikkat çekmek istiyoruz. Namazsızlık bütün kötülüklere kapı aralar hale gelmiştir. Belki de bugün toplumumuza, insanlarımıza yapabileceğimiz en büyük hizmet özellikle çocuk, genç, kadınlarımızı namazsızlık halinden kurtarıp tedavi etmektir. Davetimize icabet ettiğiniz için Kur'an Nesli Platformu adına hepinizi hürmetle selamlıyorum. Allah’u Teâlâ hepinizden razı olsun."

"Namazla dirileceğiz"

Programda kısa bir konuşma yapan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi ve Adana İHH Başkanı Mahmut Erarslan, "Ölçünün kaçtığı, terazinin bozulduğu, adalet ve ahlakın yerle bir olduğu bir süreç içerisindeyiz. Bu süreç İslam davetçilerinin büyük bir çoğunluğunun da sahadan çekildiği bir süreç. Bu süreçte Kur'an Nesli Platformu yine yıllardır sahada gördüğümüz İslam davetçileri burada. Biz onları dinlemek için buradayız. İnşallah bu toplantı hayırlara vesile olur. Güzel bir sayfa açılıyor. Hayat namazla güzeldir. Şuayb Peygamberin kavminin aynı bugünlerde olduğu gibi ölçünün kaçtığı, adalet ve ahlakın yerle bir olduğu bir süreçte Şuayb Aleyhisselam’a soruyorlar; 'Ey Şuayb senin namazın mı seni bu kötülüklerden alıkoyuyor?' O halde namazla dirileceğiz. Biz namazımızı sağlam tuttuğumuz zaman bu toplum mesajı alacaktır diyorum. Kur'an Nesli Platformu yönetim kuruluna, Batmanlılara ve bu işe öncülük edenlere teşekkür ediyorum. Lütfen buruda bırakmayın. Tüm Türkiye’ye yayın. Hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı.  

Program Kur'an Nesli Platformu'nun tanımı sinevizyonuyla devam etti. Gün boyunca 2 oturum şeklinde gerçekleşecek çalıştayda ilk oturuma geçildi. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir