• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Gazze'de 72'nci hafta gösterilerinde işgalciler ateş açtı: Çok sayıda yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin sınır hattı yakınlarında kurulu 5 dönüş kampında toplanan göstericilere ateş açtığı ve çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, ilk yardım ekiplerinin işgalci siyonistlerin ateşiyle yaralanan 7 göstericiye müdahale ettiğini açıkladı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Gazzelilerden "Şehitlere Vefa" sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmalarını isteyerek, Filistin davasını tasfiye girişimlerine karşı barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Gazze halkı, 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin 5 vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalciler de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Gazze'nin doğusundaki Melike bölgesinde, gösteriyi takip ederken basın mensubu bir kameramanın da başından yaralandığı bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir