Whattpad Sahiplerinin Hedefleri Ne?
Ne hikmetse teknolojinin ana motorunu elinde bulunduran kesimler sürekli “İnançlara karşı bir savaş veriyorlar.” Belki bu durum bazılarına tesadüf gibi gelebilir ama hiç te öyle değil.
Doğruhaber /Faruk Kuzu –haber-yorum
Teknolojinin üssü sayılan “Silikon Vadisi’nin” sahiplerine bakıldığında yapılan her şeyin bir program dahilinde olduğu rahatlıkla görülebiliyor. “Teknolojinin mucitleri kim?” Diye sormak kısır bir soru olduğu için soruyu “Teknolojiyi kim üretiyor, teknoloji kime hizmet ediyor, merkezini kim kontrol ediyor?” şeklinde sormak lazım.
21.yy ile birlikte teknoloji dijitalize olmuş durumda. Google, Facebook, Twitter, Whats App… gibi firmalar insanlığın önüne çok farklı bir dünyanın kapılarını açmış durumda. Bir şeyin mucidi o şeyin adlandırıcısı da olurmuş. Onlar da bu dünyaya “Yeni Dünya Düzeni –Dijital Dünya veya Dijital Uygarlık!” dediler.
Aynı kliğin icatlarından biri de “Whattpad”
Bununla ilgili haberler şöyle;
“Wattpad: Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından 2006 yılında Kanada'da kurulmuştur. Wattpad; gençlerin kaleme aldıkları hikâyeleri geniş kitlelerle buluşturmak için kullandığı bir sosyal ağdır…”
Ancak bunun sahipleri bu teknolojiyi küresel hedefleri için sonuna kadar kullanmaktalar. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Türkiye'de Yaygınlaşan Wattpad Kullanımı ve Zararları" başlıklı bir çalışma yayınladı.
Peki Wattpad ne yapıyor da C. Başkanlığı iletişim Başkanlığını dahi alarma geçirebiliyor? İçeriğine baktığımızda sebebini rahatlıkla görebiliyoruz. “Burada Yayınlanan Hikâye Başlıklarından Örnekler: "Ateizm ve Evrim Teorisi", "Tanrı Öldü mü?" "Dinden Özgürlüğe", "Tanrısızlaşmak", "Düşmüş Melek", "Müslüman Değilim Çünkü", "Recep Tayyip Erdoğan'dan Nefret Etmek için 100 Neden", "Recep Tayyip Erdoğan'a Hayır", "Şeytanın Kollarında", "Şeytanın Öpücüğü", "Şeytanın Askerleri", "Şeytan Tohumu", "Asi Karım", "Asi Çocuk", "Küçük Karım", "Beden Sarhoşu", "Alkolik Döngüler", "Alkol Rehberi", "Alkolik İblisler"
Bu başlıklarla yayınlanan ürünlerin bire bir “KÜRESELCİLERİN” Gelecek perspektifine hizmet ettiği ortadadır. Hedef “İnançsız bir toplum, asi bir gençliktir.” İçerik denetimi olmaksızın yayınlanan bu eserlerde gençler sözüm ona kendilerini ifade ediyorlar, ancak iki yönde şüphelerim var.
1-Buraya hikaye-roman yazanların hepsi Ateist/Deist/Sapık ve Asilerden mi oluşuyor, yoksa Yapay Zeka tarafından bir yönlendirme mi var?
2- Yöneticiler ülkelerinin “İnsan Kaynağına” yönelik bu saldırılara karşı neden kalıcı çözümler üretemiyorlar?