• DOLAR 32.587
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2433.256
  • ...
Dünya Müslümanlarının sessizliği siyonistleri cüretkâr davranmaya sevkediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, Netanyahu'nun, tasarlanan planın, en yakın planlama ve imar oturumunda onaylanması için ofis genel müdürüne talimat verdiği öğrenildi. Doliv Yahudi işgal merkezinde halen 300 işgal biriminin bulunduğu ve plana göre buraya yeni bir mahallenin eklenmesinin istendiği belirtildi.

İşgal rejimine bağlı Yüksek Planlama Konseyi adı verilen organın, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında Mitzad Yahudi işgal merkezine 200 yeni yerleşim birimi ilave edilmesine dair planı onayladığı belirtildi. Ipi Hanehal adlı Yahudi işgal merkezine de 100 yeni yerleşim birimi daha ilave edileceği bildirildi. Bu işgal merkezlerinin her ikisi de Beytlahim bölgesindeki Goş Atzion Yahudi işgal biriminin doğu kesiminde yer alıyor.

İşgal rejimi son dönemde Batı Yaka ve Kudüs çevresinde Yahudi işgal birimlerinin sayısını artırmak için sürekli yeni planlar gündeme getirirken, Filistinlilerin kendi toprakları üzerine yeni ev yapmaları veya mevcut olan evlerini genişletmeleri için kesinlikle ruhsat vermiyor. Yapılmış evlerinden bazılarını da ruhsatsız oldukları iddiasıyla yıkıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir