• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu`nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Marmara`nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Manisa, Uşak, Kütahya ile öğle ve akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Antalya merkez ve doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), Marmara ve Batı Karadeniz`de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Marmara`nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Manisa, Uşak, Kütahya ile öğle ve akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Antalya merkez ve doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzeyli yönlerden Kıyı Ege ve Batı Akdeniz`in batı kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), Marmara ve Batı Karadeniz`de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı.
EGE: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı.
AKDENİZ: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı.
İÇ ANADOLU: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.
BATI KARADENİZ: Aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çorum, Amasya, Bayburt, Orta Karadeniz, yağmurlu, Bayburt karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
DOĞU ANADOLU: Yağmurlu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitilis, Muş, Ağrı, Van ve Hakkari karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Sağanak yağışlı. Yağışlar, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olacak.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı (3/10)
İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/11)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/13)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (7/12)
Konya: Sağanak yağışlı (1/8)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (8/16)
Mersin: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/17)
Diyarbakır: Sağanak yağışlı (2/10)
Batman: Sağanak yağışlı ( (3/13)
Şanlıurfa: Kuvvetli sağanak yağışlı (8/12)
Gaziantep: Kuvvetli sağanak yağışlı (5/11)
Mardin: Sağanak yağışlı (4/9)
Van: Karla karışık yağmurlu (-4/6)
Bingöl: Karla karışık yağmurlu (-1/6)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir